2.kolo První zápas nového ročníku skončil, po řadě neproměněných šancí a blikancem v závěru, remízou.

TJ Spartak  Smržovka : TJ Jiskra Harrachov  2 :  2 (0 : 0)

                         

      Nová sezóna začala již po skončení minulého ročníku, kdy se změnil přestupový řád, který již neumožňuje start hráčů na hostování. Touto změnou bylo dotčeno několik našich klíčových hostujících hráčů a ještě týden před soutěží, nás pálilo místo gólmana. Protože dlouholetý Čapájev - Jakub Vrána, si vinnou pracovních povinností v Anglii, vyžádal půlroční neplacené volno a tak se do hry muselo zapojit vedení klubu. Angažovalo malého a nadějného Dominika Uhlíře ze sportovního  klubu Mnichova Hradiště.  Zároveň byl dokončen přestup našeho elitního střelce Michala Tuhely a Jakuba Poselta, posilu do středové řady. Tímto jsme ve šrajtofli udělali trochu průvan, ale co se dá dělat, Peltovy přestupní tabulky jsou nesmyslně smyslné.

První zápas nového ročníku tedy mohl začít a očekávání jakým způsobem z mlhy zaútočíme, bylo veliké.

21.08.2016 v 17:00, jsme zajížděli na horkou půdu s fanatickými fanoušky do Smržovky. Jelikož se již k tomu to zápasu namluvilo hodně, jen ve zkratce.

    I přes tři posily domácích jsme byli jasně lepším týmem a také řadu neproměněných šancí, kdy si s chutí zastřílela celá záložní i útočná řada. Nejvýživnější posílá D. Medal v 35. minutě. Také Barbořák trefuje třikrát brankaře a další porce zahozených tutovek M.Tuhely, který si zatím mířidla jen šteluje, má však za následek, že jsme na první přestávku šli za stavu 0:0. Je to zkrátka první poločas a budeme doufat, že až si vše sedne, bude Harrachov šlapat tak jako na jaře, neboť šancí bylo na první zápas opravdu hodně

     Kdo měl o přestávce dlouhou klobásu, přišel o první gól. Ve 46. minutě načíná lobem Barbořák letošní gólový účet a uklidňuje hosty. Než si brankář nasoukal rukavice, už lovil  0:1.

   Harrachovští se tímto gólem uklidnili a poměrně slušně se zastřelovali dál.  V brance však čaruje domácí Mička umýval (a) jednu šanci za druhou. Zvláště přímák Tuhely v 57. minutě zneškodnil na jedničku. Poté zazlobili domácí a chytře rozehraným přímím kopem podél zdi, avšak naše nová posila v bráně D. Uhlíř včasným výběhem situaci vyřešila.  V 70 minutě si Tuhela umotal tři domácí zadáky i s brankařem a zela na něj prázdná brána. Michal však po mírném zatažení za dres od gólmana bránu přestřeluje. Blížil se konec zápasu a neúnavně centrující Veselý posílá do šancí našeho hroťáka, ale bez výsledku. A tak další zásah si Tuhela zařídil sám. Ve středu hřiště si vybojoval mičudu a po samostatné akci až do kisny zvyšuje na 0:2.

    Když už se v 85 minutě zdálo, že zápas doběhne v poklidu dokonce, bere otěže zápasu do rukou rozhodčí Rympler, který z půlky posuzuje čisté vypíchnutí našeho obránce, jako faul na žlutou. Ono to z té dálky ani jinak posoudit nešlo, jelikož smržovský útočník vyhodil teatrálně ruce do vzduchu a sudí to baští i s navijákem. Bohužel, jak se později ukázalo, byl to spouštěcí impuls pro pozdější vyloučení J. Poselta.

    Tento nepřímý kop (sám ví, že přihrával) dostává přímo do brány, po podběhnutí D.Uhlíře, Hrabánek a snižuje na 1:2.  Smržováci tímto dostaly do žil novou krev. Jakub Poselt nesnášející nespravedlnosti, přikládá pod kolem své kolující prdelačky také.  Ve druhé minutě nastavení, po zbytečném faulu M. Riegera, kdy balon již směřoval do brankařových rukavic. Hrabánek penaltu proměňuje na 2:2 , se domácí hráč nesportovně vysmívá do obličeje Poseltovi s hanlivými výrazy na Harrachov, avšak zakázanými psát i po desáté hodině. Jakub se trestuhodně neovládl a sráží tohoto „sportovce“ jako Krpálek, jenom s tím rozdílem, že to nebylo na zlatou, ale za červenou.   Paradoxem je, že Poselt si svým chováním myslí, že chrání Harrachov, vysloužil stopku na tři zápasy a Harrachov tím spíš poškozuje.  Jedním okamžikem hatí snahu party lidí, kteří do něj vkládají opět důvěru.  Proto se nelze divit bouřce P. Dolenského po konci zápasu. A to už se vůbec nebudeme bavit o finanční stránce věci. Fotbal je prostě hra, kde se budou vždy dít nespravedlnosti a řešit je silou je vždy jen nedostatek schopnosti jiné komunikace.

 

Dosažený výsledek je tedy, vzhledem k průběhu hry, ZBYTEČNOU ztrátou bodovou, ale hlavně ztrátou morální!