25.Kolo Harrachov si odvezl velmi důležité tři body a vrátil Rokytnici domácí smolnou prohru i s úroky.

TJ Spartak Rokytnice : TJ Jiskra Harrachov   1 : 5  ( 1 : 4)

           

      Sobotní velmi důležitý zápas s přímým konkurentem v boji o sestup začal již cestou do Rokytnice, kdy si V. Veselý plní kinedrylového bobříka a sedá si na zadní sedadlo. Po několika kilometrech je jasné, že fakt musí sedět vpředu. Tento nesplněný bobřík (ale držel se…) pak ovlivnil jeho pár krutých minut pobytu na rokytnickém pečlivě střiženém trávníku. Toto cestou čest správci a čaroději v jedné  osobě, který v těchto horských podmínkách dovede vykouzlit takový pažit. 
          Začali jsme pěkně svižně. První dva nebezpečné náběhy, kdy R.Barbořák, resp. M.Tuhela utekli obráncům, ale naši dobíhající borci nechali prozatím proběhnout míč vápnem bez zakončení. Pak se osmělili domácí a po rohu hlavičkuje těsně vedle domácí kapitán T. Havlíček. V 16 minutě zahrozil poprvé nestor domácích S. Trapera, ale i jeho hlava po rohu končí metr od pravé tyče. O dvě minuty později končí naší slibnou akci dvanáctý hráč Rokytnice. Sice má slušně vyvinuté běhy, ale má jich až moc, a tak tohoto vlčáka rozhodčí vykazuje za hřiště. Ale k něčemu to přeci bylo. R. Kroupa si všiml, jak jeho sprint platí na obránce, zdárně jej napodobuje a hned o minutu později vypálil z obrany i s balonem.  Zkušeně přečíslil zadáky Rokytnice a celá akce končí až faulem ve vápně – penalta. Třetí penalta ve třetím zápase a opět si mergli staví R. Barbořák. Zkušený domácí gólman se při kopu drží čáry jak Kalousek koryta a nechce se pohnout. Jak Radek později přiznal, měl trochu zalepíno, ale nakonec branař stranu musel tipnout, takže 0 : 1.  A  to nebylo vše, hned z následující akce, kdy domácí ztrácí balón, si M. Tuhela na půlce počkal na krásnou ulici, zatáhnul, jak je jeho zvykem, v poslední době mimo bránu, ale nakonec obstřeluje brankaře u koncové čáry a ve vápně už se chystá k pohodlnému doťuknutí J.Poselt. Jenomže jej předskakuje domácí obránce a připisuje si gólový zásah sám – děkujeme 0:2. 
      Poté si harrachovští pod dojmem dvougólového vedení vybírají oddychový čas a dostali domácí do hry. Jejich nejšikovnější hráč J.Zahradník nám párkrát zatopil pod čerťáckým kotlem. V tu dobu se nám uvařil s přehledem hrající V. Veselý. Ve 34. minutě si dopil hořký kalich z cesty a dehydratované tělo mu vypovědělo poslušnost. Dva kýble vody mu pomohly dobelhat aspoň na střídačku a do hry musel J. Kobr.
      Domácí v tu dobu kombinují lépe a jejich dobrý výkon graduje v 42. minutě. Po zbytečné ztrátě ve středu hřiště trefují tyč a dezorientovaný  M.Rieger nahrává, po jedné z mnoha dnešních piruet, přesně na nohu domácího útočníka. Ten vykuluje na vápno a J.Zahradník udělá v 41. minutě z brankaře diváka – 1:2.  Domácí byli v tomto čase lepší, a kdyby dali branku, asi by zápas dopadl jinak. Ke vstřelení gólu moc nechybělo v 43. minutě domácímu J. Vránovi. Míč minul bránu přesně o tolik, kolik je průměr černošského mužství, tj 30 čísel.  
        Když už to vypadalo, že oba celky čekají na poločas, začaly se dít věci, které možná rozhodly celé jaro. Poslední dvě minuty si zadáci domácích za rámeček nedají. Po samostatných akcích si nejdříve došel až do kisny M. Tuhela pro svou již dvacátou branku.  Hned minutu nato si svým  typickým buldočím způsobem vybojoval míč J.Poselt a i ten zavěšuje - 1:4. To byla pro domácí těžká rána na ručník. Ještě že rozhodčí pískal půlku, aby si mohli domácí umýt hlavy.
     
      Na druhou půli došli rokytničtí s odhodláním ještě něco s B.třídou udělat, ale jejich hra končila na střelecké impotenci jejich potentních plemeníků.  Mířidla měly pro tento zápas 

špatně seřízeny a to jak 51. minutě T. Pičman, který sice trefuje přesně vingl, ale náš gólman J. Vrána jeho přesnou pěknou střelu excelentně lape. V 57. minutě už to málem vypadalo na zásah od P. Vrány, ale míč si našel pouze břevno. Nejblíže zaslouženému snížení byl pak J.Brož, ten však z malého vápna zvolil nesmyslně ránu - vedle. No a když si o minutu neporadil s šancí ani T.Hlaváček, který posílá těsně nad, bylo jasné, že už štěstí vyzkoušeli téměř všichni, ale bez úspěchu, a tak přišel hřebíček od L.Michálka. Domácí rozehrávali  jako u nás, když jsme chtěli hrát odzadu, ale čerstvý Michálek si lišácky počkal na nejvhodnější okamžik, míč vypíchl a přesnou střelu otřel o tyč a bylo po nadějích domácích 1:5. Do konce zápasu zbývalo ještě dost minut, ale bylo jasné, že hosté si již výhru nenechají vzít.  

    Náš namlsaný střelec si pak ještě stačil postěžovat, že místo aby to Ruda rozehrál, kopne to někam do Míseček :) ale to už bylo vedlejší. Hlavně, že na druhou stranu kopce, směrem za Studenov, letěly tři velmi důležité body za vítězství. Děkujeme za podporu všech fanoušků, kteří se dostavili v silné sestavě, až z toho byl postraní  sudí lehce zaskočen, tak jako my jeho výkonem. 
       
Tento ročník se schyluje ke konci. Zbývají poslední dva zápasy. Příští ročník bude hrát jen 12 mužstev a sami jsme zvědavi, jak letošní rošády zamíchají pořadím na obou koncích tabulky. Tak doufejme, že Slávův pověstný kapesníček nenaplní slzami ani jedni hráči tohoto zápasu. My jsme touto výhrou udělali rozhodný krůček.