3.KOLO PŘES MALOU KOMPLIKACI V ZÁVĚRU ZÁPASU, SI HARRACHOV DOŠEL PRO ZASLOUŽENÉ VÍTĚZSTVÍ.

 

TJ Jiskra Harrachov :  TJ Lučany nad Nisou  3 : 2 ( 1 : 1 )

                 

 

3.KOLO PŘES MALOU KOMPLIKACI V ZÁVĚRU ZÁPASU, SI HARRACHOV DOŠEL PRO ZASLOUŽENÉ VÍTĚZSTVÍ.

   Druhý zápas podzimního kola začal za pěkného počasí před šedesátihlavou diváckou návštěvou, pro kterou bylo opět připraveno harrachovské mužstvo předvést kvalitní výkon, aby si divák přišel na své za své dobrovolné a slosovatelné vstupné.

    Tato slova si vzal k srdci hned ve 3. minutě Veselý, který posílá propagační přihrávku, ale ta k údivu všech konči školáckou chybou brankaře Lučan - Vojtěcha Spanilého. Ten svojí vysokou postavu zjevně nerozhýbal dostatečně, neboť v dalším průběhu zápasu už chytal velmi dobře a hosty častokrát pořádně podržel a tím svoje zaváhání odčinil. Bylo škoda, že Harrachov vedení uspokojilo a přenechalo iniciativu hostům. V osmé minutě nás zachránil ofsajd po přímém kopu a ve 14. minutě pak už jen nepřesná muška neobsazeného Purma, který se po dlouhém autu pokládá mezi vápny, nikým neobtěžován, do pumelice. Avšak ta končí hodně těsně nad břevnem. Tou dobou jsou Lučany nebezpečnější a svoji skromnou nohu k dílu, přikládá náš kovaný pravý obránce, který z prvních tří zákroků poslal hosty čtyřikrát do brejku.

     Z nesourodé hry nás vytrhává až přímák D. Medala a jen čerstvě ostříhané nehty R. Kroupy, mají za následek, že na jeho pěkný pas nedosáhl, jinak to byl jasný fík. Ve 28. minutě se k přímému kopu staví V. Veselý a přesně umístěný kop vytěsňuje ve zdi ruka hostů na břevno od kterého se, podle všech fanoušků, odráží míč za čáru. Podle vyjádření slečny pomezní necelým objemem. Z následné dorážky se však gól nekoná – pro změnu ofsajd. Hosté však nezůstali pozadu a vyrovnání viselo na tkaničce, kdy nám v 29. minutě, opět po dlouhém autu, hořela koudel u …  V 37 minutě se ještě pokouší harrachovští zvýšit své vedení a po nadýchaném centru Tuhely, se dostává k hlavičce stoper domácích R.  Bergmann, ale i tato šance končí nad. A tak místo klidného vedení se ve 43. minutě ze skrumáže prosazuje, po nedorozumění a nedůrazu našeho brankaře, Pavelka a srovnává na poločasových 1:1.

   Po přestávce zavelel k útoku levý, ale šikovný obránce Kroupa, který se po učebnicových narážečkách dostává až před gólmana hostů, ale k jeho smůle, trefuje pouze boční síť. Do vedení jsme se málem dostali v 53 minutě, kdy si zadák zpracoval rukou míč ve vápně, avšak za bedlivého a usměvavého pohledu sudích, takže nic! V 58. minutě se opět zavěšuje do vzduchu R.Bergmann, ale zázračný zákrok ala Koubek hostujícího gólmana sundal ruce, několika radujícím se fanouškům, dolů.  A tak bylo potřeba zařadit vyšší rychlost.  Na dvojku přehodil opět V. Veselý, který v 66. minutě posílá jedovku metr vedle a z následující akce, kdy se kopal zkrácený rohový kop, pověsil přesně na hlavu R. Barbořákovi. Ten se zkušeně trefuje k pravé tyči na 2:1.

    Hosté toho moc v druhé půli nepředvedli a jejich nesmělý pokus ze 71. minuty, byl po zásluze potrestán o dvě minuty později. Po přímém kopu Veselého, se ze skrumáže prosazuje M.David a uklidňuje domácí 3:1. Bohužel to však nebylo vše. Z poklidného závěru se stává drama, kdy se po zbytečné ztrátě balonu ve středu pole dostává hra k postraní čáře a náš jindy nekompromisní zametač, místo aby procedil balon i s útočníkem přes pletivo, se nechává nalákat ke zpracování, čehož vystihl P.Bukvic, balon mu vypíchl a udělal z dobíhající zadní řady školáky, křižnou střelou protahuje našeho gólmana a nekompromisně snižuje na ošidných 3:2.

     Bude potřeba se zaměřit více na zvládnutí koncovek. Ve vzduchu visela pachuť závěru minulého zápasu.  I když se ještě málem zadařilo po centru D,Medala J. Kobrovi, kde se znovu blýskl výborný gólman hostů, byla opět málem fraškoplichta. V nastavení se však postavila proti naše nová jednička hrající naposledy s číslem 17. Tento dres po Hefim, je pro něj opravdu nedůstojného rozměru a věříme, že ten nový s cedulkou XXL s číslem 20, bude ten šťastný už v Albrechticích a Dominik se rozpřáhne k nejlepšímu výkonu, když už ho nebude nic svazovat :)

     Jenom malá rada na závěr – pokud nedej bože třeba ke konci povedeme, vzpomeňte si, kolik míčů lovíme každý zápas z Milmice a přilehlých hájů. 

           https://d0b552658d.cbaul-cdnwnd.com/bba82beb3d4351561de487af03f712d3/200009469-9134893286/znak-lučany01.jpg              https://d0b552658d.cbaul-cdnwnd.com/bba82beb3d4351561de487af03f712d3/200006589-c980cca62e/logo.jpg