7.Kolo Přes dobrý výkon jsme ztratili dva domácí body a tak se Červenáček Hofman mohl radovat z bodu za remízu 3:3

    

     Zápas začal po mírné pachuti z rozhodnutí vrchnosti k excesu hostujícího brankaře po minulém kole, a i když budeme s napětím sledovat jak se celá kauza vyvine, bylo k tomuto napsáno již dost a nebudeme se tomu dále vracet (možná).

Byli jsme odhodláni postavit se osudu a Brannou pohostit útočným fotbalem. Je potřeba jedním slovem také dodat, že se nám nedaří „sehnat“ stejnou sestavu a vinou neobvykle ostrého začátku, kdy jsme po 5 kolech měli již druhou červenou kartu, se nám nedaří postavit ideální jedenáctku. Proto nedisciplinovanost a absence hráčů má za následek, že pokaždé hrajeme v jiném složení. Je však pravda, že sobotní zápas se nesl v bojovném duchu a zdobila nás nezvykle kombinační hra. Ale bylo zřejmé, že chybějící hráče bude nutné nahradit nejen trpělivostí, ale hlavně bojovností. To se nám poměrně slušně dařilo a hosté se do hry moc nedostávali.

   Již ve druhé minutě si Veselý potáhl balón k praporku a v tísni zkušeně vybruslil nahrávkou přes hlavu. Ta se pomlela na hlavách obránců i D.Medala, odraz skončil na velkém vápně, kde se krásně položil do voleje T.Kyncl a vedli jsme 1:0. Vedoucí branka Harrachov uklidnila a z pohody jej chtěl vytrhnout v 11. minutě hostující Paulů, ale míč pověsil vysoko na zadní sítě. Ve 13. minutě mohlo být ještě veseleji. Již druhý zápas v dobré pohodě hrající J.Kobr však sebral Kroupovi jasnou hlavu, stane se. Chybou však je, že se pak zase hékalo a hékalo, zatím co se nám po malém vápně proháněl útočník.

      V 18. minutě se po neuznaném gólu z ofsajdu o tři minuty dříve dostává k míči D.Medal. Zamotal zadákům hlavy a střílený centr propadl Hofmannovi rukavicemi až k V.Veselému, který neměl problém zavěsit na 2:0. Hosté toho moc nevymysleli a první poločas byli překvapeni, jak lehce se dostávají domácí do šancí. Bohužel však ve 24. minutě výpravčí na lajně ukecal hlavního, že zákrok našeho stopera na D.Paulů je penaltový. Trocha divadla nikdy neuškodí a podle většiny se však jednalo o čisté vypíchnutí balonu. Rozhodnutí znělo: „Ano, máte pravdu, nejdřív vypíchl balón a pak jej podrazil - penalta“.  Vedoucí mužstva Harrachova si opět zavěštil a předurčil tyč. Exekutor penaltového kopu jeho věštbu plně respektoval a orazítkoval Uhlířovu svatyni.

      Pak přišla 28. minuta a dobře hrající nestor J.Kobr si s chutí zaútočil, utekl zadákovi a sám před brankařem byl postrčen zezadu obráncem. Rozhodnutí znělo: „Ano, máte pravdu, ale obránce mu nejdřív vypíchl balón – penalta není“….  To vám jsou ale variabilní pravidla :). První poločas tedy skončil naším vedením a nato, že se hrálo o špici tabulky, byli hosté jasně v útlumu.

 

    Druhá půle začala mohutným  rozcvičení R.Kroupy. Jeho spolubojovníci zřejmě dospěli k přesvědčení, že potřebuje trochu rozhýbat a dvakrát mu slušně zavařili. Náš zkušený zadák bravurně vše, i když na kyslíkový dluh, vyřešil. Celý druhý poločas se však nesl ve znamení zvýšené bojovnosti hostů, kteří se snažili o kontaktní gól. Žádné velké šance se však nedostavily. Až do 60. minuty, kdy byl až na vlakové nádraží slyšet velký skřípot naší obrany. Po autu se duo!! útočníků dostalo přes naše sedmičlenné hluchoněmé sousoší až k zakončení. Tento nedůraz nás stál snížení T.Fiedlerem na 2:1.

    V 63. minutě se znovu objevený střelec T.Kyncl dostal k balonu a zavěsil na 3:1. Přihrávka se vyloupla ze středu hřiště, od dnes neúnavného rozehrávače D. Medala. Původně to vypadalo, že Medy neví co s balónem, ale on na sebe natáhl snad 11 hráčů i s rozhodčím a pasem roku posílá na Kyncla a Harrachov má zasloužené dvoubrankové vedení.

    V 65. minutě se opět blýskl opět D.Medal.  Jiný by dal z otočky, ale Medy, věren svému povolání, použil vývrtku a překvapivě vystrašil Hofmana v bráně.  V tuto dobu nic nenasvědčovalo v obrat zápasu a domácí kráčeli v pohodlnému vítězství. Bohužel však v tu dobu již nebyl na hřišti L. Horáček, kterého po zranění střídal O.Kočíb, ale také došlo k otupění útočné síly Harrachova vystřídáním šutéra Veselého.

 A jelikož se sebezapřenímtak snad to Páji zatejpovala dobře :) hrající J.Poselt nemohl vše stihnout, dostali se do hry hosté. Nebo lépe řečeno dostali jsme je do hry my svojí chybou. Zkušený stoper R.Bergmann neodhadl sílu svých rychlých svalových vláken, podskočil centr a pro D.Paulů už to bylo - pojď sem kam jdeš 3:2.

 

  "Snad mě Pája zatejpovala dobře :) "

     Hosté, pokropeni živou vodou, dostali do žil novou dávku adrenalinu. Jejich snaha o vyrovnání vyústila v přímý kop, po kterém se míč odrazil opět k nepokrytému D.Paulů, ten krásnou střelou o tyč srovnává na 3:3. V koncovce zápasu se ještě připomněl J.Kobr s technickým obstřelem a zápas málem rozhodl. Jeho střela však v bráně nekončí. Koncovka zápasu byla v režii hostů, a i když rozhodčí nic nenastavil, ještě ukončil zápas o minutu dříve. A to je možná dobře, branka v závěru visela ve vzduchu a zápas jsme si prohráli (zremizovali) sami.   

     Co dodat…velice pěkně rozehraný zápas a opět jen náš nedůraz dovolil Branné vstřelit ze tří šancí tři góly. Zápas jsme měli vyhrát a výsledek je zbytečnou ztrátou. To je však minulost a budeme se tedy těšit, že Jiskra naváže na dobrý výkon z prvních půlí zápasů a pokusí se vyřešit i ty druhé. Konečně se nám vrátí náš nejlepší střelec minulé sezóny a tak se těšíme, že se opět dostane do jarní formy a že po úspěchu na výstavě psů, kde v kole honil svého ohaře (gratulujeme k pěknému umístění), začne ve středu honit vlčáky obranáře z krkonošského Jablonce. A tak budeme doufat, že se na Jabloneček vyplní trenérova slova: „Žeň hóó … ať to má těžkýýý“