12.kolo Derby s Rokytnicí ukázalo, že poslední místo nám náleží právem.

        TJ Jiskra Harrachov : Spartak Rokytnice n.Jizerou 0 : 4 ( 0 : 1 )

 
   
 
 

    Dlouho očekávaný mač s nádechem derby skončil nečekaným fiaskem, které někteří dodnes nevydýchali.  Zápas přitom nezačal špatně a hosté po zápase přiznali, že pokud bychom z počátku dali gól, asi by se zápas vyvíjel zcela jinak.  Bohužel i náš nejlepší střelec, který za prvních pět kol nasázel pět gólů, se bojí vystřelit a přihrává na nic netušícího R. Kroupu. Branka z toho nepadla a tím nalomil naše už tak pošramocené sebevědomí, a jak se ukázalo, v těchto pár minutách se zlomil i celý zápas. V 18. minutě totiž odstupuje po zranění J. Kobr a J.Jiroutek jej bohužel nenahradil.  Hned na to v 21. minutě dostáváme gól od rokytnických. Prsty (nebo spíš špunty) v něm má T. Havlíček, který letos vstřelil zatím jeden gól, ale proti nám se trefuje ještě v 51. a v 55. minutě a uzavírá tím hattrick. V tu dobu je celá harrachovská tragedie na ručník. Obzvláště když všechny branky padly jako přes kopírák. V 78. minutě nás ještě dorazí symbolicky Vrána Pavel a to už se na bránění vybodl i kapitán L. Horáček a z jeho očí byla nejvíc vidět bezmoc nad naším, jak to nazvat - sprostovýkonem?

         Máme to prostě v hlavách, deka, která padá na mužstvo, je každým kolem větší a těžší.  Přitom odhodlání v přestávce bylo znát a nikdo se na to vědomě nevykálí. Jenomže pokud se zápasy vyvíjí stále stejně, je jasné, že bezmoc svazuje nohy, ale hlavně hlavy a ač se to nezdá, není to věc hráčů. A tak je načase se zamyslet, jestli není něco shnilého v zažitém systému.  Další otázkou je naše fyzická kondice a hlavně taktická vyzrálost. Moderní fotbal se již dávno hraje zónově, nikoli na předstopera! Jeho místo již dávno zaujal defensivní záložník tak, aby se ten ofensivní měl čas věnovat k tomu, k čemu je určen! Pokud tomu tak není, je střed utaven a nestíhá bránit – to je přeci logické a na to nemusí mít nikdo jedničku licenci. Myslím, že tam hoříme nejvíc a naše naivně otevřená ofensivní hra musí být zákonitě potrestána. Každý soupeř si počíhá, až se hra otevře (přehrajte si, jaké dostáváme góly).  Nějak mi uniká, pokud tohle dělají i jinde, tam je vždy zavřeno, proto se vůbec nedostáváme ke střele ze středu, tak šmankote - proč to furt trénujeme? Není načase začít se věnovat herním situacím? Já vím, že nejsou moc zábavné, ale myslím, že tím hra dostane řád a nebudeme všichni lítat nahoru dolu jak žáčci nebo vymýšlet geniální přihrávku, křížně přes několik hráčů, místo toho, abychom hráli z druhý (prostě bago) a to co nejjednodušeji.

    Na začátku jsme si mysleli, že si budeme hrát klidný střed tabulky. Pak to vypadalo, že budeme rádi, když se udržíme nad sestupem. Teď to vypadá… Ale tak špatně bych to zase neviděl. Tabulka je vyrovnaná, pokud mákneme, pár bodů nás dostane tam, kam, pořád si myslím, patříme. Pokud nám to v hlavách (všem) nějak secvakne a přes zimu si hrábneme, myslím, že jaro dáme… Snad nám k tomu pomůžou naše nové posily – Ibrahim Mostafa Hany a Kučera Milan, které se nadějně uvedly již nyní. A možná to dáme i s jednou vracející se legendou :)

-----
      A tak to má být - po zápase porada i s  " hosty " z Rokytnice. 
                                 Slávo dobrou chuť !
 
FAKTA O UTKÁNÍ
Hráči domácí   Hráči hosté
Č. Příjmení a jméno Stř. ŽK ČK Br.   Č. Příjmení a jméno Stř. ŽK ČK Br.
23
Kučera Milan
              20
Vízek Filip
           
2
Kroupa Rudolf
85             2
Málek Jindřich
    73      
3
Horáček Ladislav (K)
              3
Škoda Vladimír
           
4
Tuhela Michal
              4
Exner Petr
    57      
6
Bergmann Roman
              5
Havrda Tomáš
           
7
Medal David
              6
Zahradník Jan
           
8
Vodseďálek Aleš
              7
Pičman Tomáš
           
11
David Martin
              8
Vrána Pavel
          1
9
Kobr Jiří
18             9
Havlíček Tomáš (K)
80         3
5
Jiroutek Jakub
    82         10
Trepera Slavomír
85          
13
Kočib Ondřej
46             11
Vrána Jan
           
                                 
12
Ježek Jiří
18             12
Ditz Lukáš
80          
15
Morávek David
85             13
Novotný Jan
85          
1
Vrána Jakub
                             
14
Vašíček Tomáš
                             
10
Ibrahim M. Hany
46                            
Střelci domácí   Střelci hosté
P. Příjmení a jméno Minuta   P. Příjmení a jméno Minuta
        1 Havlíček Tomáš 21
        2 Havlíček Tomáš 51
        3 Havlíček Tomáš 55
        4 Vrána Pavel 78