15.kolo Kvalitní zimní připrava, pod vedením nového trenéra Karla Vokála, nebyla vůbec zúročena.

TJ Jiskra Harrachov : TJ Albrechtice   2 : 5  (1 : 3)

    Na první jarní zápas jsme vyběhli po několika přípravných zápasech a to pod vedením nového trenéra Karla Vokála, kterého tímto oficiálně vítáme do našeho klubu a který má na bedrech společně s Pavlem Davidem záchranu našeho mužstva v 1.B třídě.

    Nebývalo zvykem sehrát v zimním přípravném období tolik kvalitních přípravných utkání a jednou větou tímto velmi děkujeme do Desné, která nám poskytla zimní azyl. Je jen škoda, že nám v těchto mírných zimách leží ladem naše domácí hříště. 


A jak se prvním zápasem ukázalo, je to špatně. Specifika tohoto osekaného plácku nás neustále poráží a bude velice těžké změnit myšlení a hrací styl našeho mužstva v domácích zápasech. Na velkém hřišti bylo vidět, že pokud máme dost prostoru, fotbal hrát umíme, ale doma...

    V přípravě bylo příjemným překvapením, že jsme na hřišti VTJ stačili v druhém poločase na domácí. Příjemným překvapením byla i ukázková kombinační hra s polskými mančafty. Přišel však první mistrák a výsledek je pro všechny velkým zklamáním. Celá hra byla jednou větou taková celá nějaká divná. Souhra vázla a zahazovali jsme i jednoduché přihrávky. Bohužel se nedařilo ani tradičním oporám a v obraně to skřípalo jak už dlouho ne. No a srážka dvou stoperů… ta už byla jen třešničkou na směšném dortu.

      Před provizorně nainstalovanou novou světelnou tabulí, kterou sponzorsky zařídil Tomáš Vašíček (začeš mu velký dík), jsme nezačali špatně. Vůbec první pohyb na počítadle zařídil náš nejlepší střelec M.Tuhela. Po krásném křižném pasu a podcenění hostujícího stopera, který si nechal Tuhela rychlíkem vypíchnout balón, se ujalo prudké prostřelení gólmana Bártla a bylo 1:0. Vedení v zápase jsme však nezúročili v klidnou hru a od nás to bylo na dlouhou dobu vše. Tedy kromě nezvyklých malých domů z útočné poloviny. Proto zbytečně chybující harrachovští hráči dostávají do sedla soupeře, který trpělivou hrou a pozornou obranou vyšachoval naše útočníky. Bohužel naše útočná souhra trpěla zmateností H. Ibrahima a nebyla podpořena ani kvalitní hrou zálohy. Mezihra nám scházela a balóny se vracely do přetížené domácí obrany společně s rychlými krajními útočníky Albrechtic. Ve 29. minutě po nedůrazu R. Bergmanna, kterého nestačil vyztužit ani L.Horáček, dochází k centru po kterém zapadá hlavička přes gólmana na 1:1. O tři minuty později je rozehráván roh a Jan Pipek, nedůrazně hlídaný J.Kobrem, umísťuje přesně k tyči na 1:2. Oba aktéři si tuto situaci zopakovali ještě jednou ve 40. minutě s naprosto stejným průběhem i výsledkem. Samozřejmě je velmi těžké ze stoje uhlídat nabíhajícího hlavičkáře, ale takto volně by se ke gólu dostat neměl, právě proto poločas končí stavem 1:3.

Do druhého poločasu jsme měli za úkol zahustit střed hřiště, ale to se bohužel daří pouze prvních pár minut a jinak je hra na chlup podobná první půli. Z našich povedených akcí lze zmínit tu o poločase střídajícího J. Poselta. Po křižné střele se míč dostává až k našemu dobíhajícímu obráci a ten vybízí D. Medal na penaltovém puntíku, ale ten bohužel nenašel odvahu vypálit svou nově nalezenou levačkou z přípravných zápasů. V 50. minutě přichází další trest po naší nekomunikaci. Nejdřív J. Kobr sestřeluje L. Horáčka aby z následné akce D. Rydval prostřelil brankaře na 4:1.  Šanci na korekci stavu pak dostává L. Michálek v 62. minutě. Po jeho pěkné akci a následném faulu brankáře R. Bártla, který za tento zákrok dostává pouze žlutou kartu, si bere míč k exekuci penaltového kopu. Ono mu vlastně ani nic jiného nezbylo, asi míč nějak smrděl a nikdo jiný se na ní necítil. S touto příležitostí však naložil velice nezkušeně a penaltu zahodil. V tu dobu se nad harrachovským údolím i týmem zatáhla mračna  a v 71. minutě doklepává naše šance na přijatelný výsledek pátým gólem M. Bělohlávek. O kosmetickou úpravu výsledku se v 81. minutě stará Michal Tuhela svým osmým gólem v sezóně! Pak už jen proběhla frustrace z našeho výkonu z nesprávně odpískaného ofsajdu v závěru zápasu a nepřiměřená zloba na rozhodčí byla oceněna žlutou kartou. Chyba se prostě stane, ale takováto reakce je nepřijatelná, obzvláště za stavu 2:5.  Zápas jsme si prohráli sami a rozhodčí nebyl rozhodně ten, kdo by měl dostat za uši.

Co závěrem –  zapomenout na tento nevydařený zápas. 

 

 

SESTAVA

 

FAKTA O UTKÁNÍ
 
Hráči domácí   Hráči hosté
Č. Příjmení a jméno Stř. ŽK ČK Br.   Č. Příjmení a jméno Stř. ŽK ČK Br.
1 Vrána Jakub               1 Bártl Rostislav (K)     62      
2 Vodseďálek Aleš               2 Štěpnička Marek     25      
3 Horáček Lad. (K)               5 Rydval Daniel 58         1
4 Kobr Jiří               7 Sedlák Marek            
5 Ibrahim M. Hany 46             8 Verner Patrik            
6 Bergmann Roman               9 Svoboda Radek            
7 Medal David     56         10 Koldovský Lukáš            
12 Michálek Lukáš 65             11 Pipek Jan           2
11 David Martin     49         12 Zelinka Petr 72          
10 Tuhela Michal           2   13 Hradecký Jakub     48      
8 Kyncl Tomáš 82             16 Bělohlávek Michal           2
  Náhradníci                 Náhradníci            
9 Veselý Václav 65             6 Matěcha Ondřej 72          
13 Poselt Jakub 46   89         14 Konvalinka Jakub 58          
14 Vašíček Tomáš               4 Vávra Michal            
15 Rieger Michal 82             15 Prokop Jiří            

 

Střelci domácí   Střelci hosté
Pořadí Příjmení a jméno Minuta   Pořadí Příjmení a jméno Minuta
    1 Tuhela Michal     17       2 Bělohlávek Michal     29
    7 Tuhela Michal     81       3 Pipek Jan     32
            4 Pipek Jan     40
            5 Rydval Daniel     50
            6 Bělohlávek Michal     71