16.kolo Střelecký koncert Michala Tuhely rozsekal Železný Brod na hadry.

FK  ŽELEZNÝ BROD "B"  :  TJ Jiskra HARRACHOV     2  :  7  ( 1 : 2)
 

           

Prodloužený víkend nabízel spoustu hráčů do sestavy pro zápas s Železným Brodem. Krásné počasí však nepustilo z práce pár hráčů, kteří se starali o volátka návštěvníků Harrachova a pak ještě nějaká rýmička a neomluvená neúčast byly příčinou chabé soupisky dvanácti statečných. 
 
Při pohledu na umělé hřiště házenkářského typu, kde je pomezní čára plných 200 centimetrů od velkého vápna, jsme zaplesali radostí při poznámce brodského činovníka, který nás potěšil dotazem, zda se nebudeme zlobit, kdyby se hrálo na trávě a tak jsme se těšili na pořádný fotbal. Bohužel správce, při zjištění jak se nám daří na domácí umělé trávě, byl najednou proti a šup na umělku.
 
Pro tento zápas přepustil L. Horáček kapitánské povinnosti R. Bergmannovi, ale síla zvyku mu velela překontrolovat ustrojovací kázeň oveček. Jedna neměla dres podle pravidel, proto jí pomohl a výsledek můžete shlédnout zde >>>

 

 
 
A tak začal futsalově fotbalový mač. První hrozba přišla od domácích v 5. minutě, kdy z dálky napřáhla trojka domácích M. Kotlár, ale jeho prudká střela končí metr nad pravým vinglem. O minutu později dlouhý nákop z vlastní poloviny domácích proskotačil za pozorného dohledu J. Vrány až ke koncové čáře, odkud jej domácí záložník předkládá M. Šefrovi a ten z jasné gólovky míjí. Bylo viditelné, že domácí jsou na toto hřiště prostě zvyklí a naše ojedinělá akce končí na rukavicích gólmana M. Švermy.  V tu dobu nám hořela pravá strana a ze hry byl vyřazený (otrávený) střední záložník M.Tuhela.  Soupeř nás přehrával přihrávkami na jeden dotek a nezvyklé teplo nám nedovolilo srovnat hru. V tu dobu dávají domácí neobsazeným hráčem gól, ale naštěstí z ofsajdu. Domácí nás přehrávali a bylo nutné zamezit jejich neustálému tlaku. Prohozením M. Tuhely a T. Kyncla a se to daří.  Kynclovy spider nohy dělají problémy domácím záložníkům při rozehrávce a Michal dostal volno ke svým výpadům po pravé straně.  Tento krok se později ukázal jako rozhodující pro celý zápas. Hra se vyrovnala a po dlouhém autu M. Riegera svádí souboj D. Jech a domácím P. Musílkem, který si podle zápisu připsal vlastní branku na 0:1. Škoda, lví podíl má na tomto gólu náš útočník, který o tuto trefu přišel a bude tak muset přidat nějakou jinou, aby v souboji na dálku s P. Davidem hostujícím v Desné zvítězil.
 
O pár minut později chce J. Vrána pomoci výběhem zlikvidovat dlouhou nahrávku před dobíhajícím útočníkem, to se mu však nedaří, M.Šefr míč vypichuje a pohodlně vyrovnává - 1:1. Hra se na chvíli srovnává a z normálu vybočil až závar před naší bránou, kdy si vybírá horší chvilku M. Rieger, který když už si vzal čočky, asi zapomněl naslouchátko :) a přeslechl brankařovo nepřeslechnutelné mááám. Situaci si kluci po zápase vyříkali a tak se prý příště raději vypaří. 
 
Ve 32. minutě se zastřeluje V. Veselý, jeho rána však končí nad bránou. Z následné akce mu kontruje domácí M. Kotlár, ale se stejným výsledkem i jeho faleš se vytočila na druhou stranu.  Potom z blízka trefuje D. Jech brankaře, který z blízka prozatím vyčapal vše. Z následného rohu je však krátký na dorážku M. Tuhely, který nás posouvá o jeden gól na 1:2. V tu dobu se na domácí valí jeden útok za druhým a V. Veselý po samostatných nábězích trefuje dvakrát po sobě boční síť. Škoda, další góĺ by domácí rozložil, nestalo se a tak k rozložení (poločasů) přispívá rozhodčí, který hvizdem posílá oba celky do kabin.
 
Druhá půle začíná jak skončila. D. Jech si ještě postěžoval, že ta pauza je s přibývajícími roky čím dál kratší a svaly tvrdnou čím dál víc a podotkl: „ dřív než ve dvanáctý minutě ode mne nic nečekejte, než to rozhýbu“. Jenomže na to nedbal V. Veselý, který jej, po zmatcích hned v první minutě druhého poločasu, krásně vysílá do samostatného náběhu.  Jechovi svědomí nedovolilo svaly pošetřit a prostřeluje na uklidňujících 1:3. Bohužel však je vidět, že svoji schránku zná dobře. Při střele mu sval vypovídá poslušnost, prevít se natáhl a zabránil mu v dalším účinkování na hřišti.  Do boje tak vyběhl J. Poselt.
 
Další dění na hřišti ovládla Jiskra Harrachov. Sice L. Michálek ještě nezachytil domácího M. Podstavka, který pěkným technickým obstřelem obelstil v 63. minutě marně plachtícího golmana J. Vránu na 2:3. Nicméně již v tu dobu bylo zřejmé, že to byl ojedinělý pokus, který nás sice malinko postrašil, ale nikterak nezabrzdil. V zadních řadách to dnes fungovalo velice slušně. Co neodhlavičkoval L. Horáček, to oběhal výborně hrající balíček poslední záchrany R. Bergmann.  A to už se začal rozjíždět harrachovský špílmachr Tuhela.  Po jednom z mnoha pasů od vrchního nahrávače pro tento zápas V. Veselého (nutno zmínit, že první asistenci na tomto gólu má brankař) se podruhé prosazuje umístěnou střelou na protilehlou tyč a opět uklidňuje celý tým na rozdíl dvou branek 2:4. Přišla tedy řada  i na defensivního záložníka M. Davida k zavelení na zteč. V 71. minutě obehrál zadáka domácích, ten jej bez zájmu o míč skládá zápasnickým způsobem a všichni čekají fouknutí penalty. Zkušený rozhodčí však k překvapení všech rozpažuje a vyvolává bouři nevole na hostující lavičce (odnesl to záznamník vedoucího mužstva Harrachova). Než se však s pomezním dohodli, že sprostá slova se nepoužívají a situace se stačila uklidnit, vyřešilo to duo L. Michálek a Spider-Man Kyncl. V 72. minutě první jmenovaný krásně vysílá druhého a ten nekompromisně zavěšuje na 2:5. 
No a bylo jasné, že s ním večer nevydržíme… 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Další z mnoha akcí na tomto malém hříšti končí v 78. minutě u pomezní čáry. Míč si bere J. Poselt a přesným stříleným centrem na penaltu, posazuje hattrick  na Tuhelovu, v této výšce osamocenou, hlavu. Pak ještě zaúřaduje V. Veselý, který svým přehledem přispěl ke zklidnění a zpřesnění hry a po potažení až k lajně nachází M.Tuhelu stvrzujícím v 85. minutě svým čtvrtým gólem výprask Brodu na konečných 2:7.
 
 
Tento zápas tak skončil vysokou výhrou našeho týmu a celé mužstvo zaslouží pochvalu. Mějme však na paměti, že i na podzim jsme tento tým porazili a pak už jen následovala výhra jediná a k tomu dvě plichty. Vraťme se proto nohama na zem a potvrďme s Držkovem, že to zase půjde. Snad naše „hodiny“ uslyšíme na jaře častěji. Třeba aspoň tolikráte jako při následné oslavě čtyřicátin. Tak za všechny - Pavle moc ti dík a stálou zábavu pro tvého dvorního taxikáře Hrocha, ti přeje celý tým FK Harrachov.
 

 

 

 

FAKTA O UTKÁNÍ:

Hráči domácí   Hráči hosté
Č.

Příjmení jméno

Stř.   ŽK   ČK Br.   Č. Příjmení a jméno Stř.   ŽK   ČK Br.
1
Šverma Michal
              1
Vrána Jakub
           
2
Aubrecht Old. (K) 
              3
Horáček Ladislav
           
3
Kotlár Martin
              6
Bergmann Roman (K)
           
4
Musílek Petr
          1   8
Kyncl Tomáš
          1
5
Javůrek Patrik
              7
Michálek Lukáš
           
6
Podstavek Mar.
          1   9
Veselý Václav
           
7
Drobný Milan
82             10
Tuhela Michal
          4
8
Salaba Martin
51             11
David Martin
    71      
9
Kysela Tomáš
              12
Jech David
51         1
10
Šefr Marek
74         1   14
Vašíček Tomáš
           
11
Mařík Zdeněk
              15
Rieger Michal
           
NÁHRADNÍCI
 
NÁHRADNÍCI
 
12
Havlíček Josef
              13
Poselt Jakub
51   61      
13
Plachý Jiří
74                            
14
Červenka Jan
82                            
15
Makula Štěpán
51                            
Střelci domácí   Střelci hosté
P. Příjmení a jméno Minuta   P. Příjmení a jméno Minuta
2 Šefr Marek 23 1 Musílek Petr vlastní 18
5 Podstavek Martin 63 3 Tuhela Michal 42
      4 Jech David 46
      6 Tuhela Michal 70
      7 Kyncl Tomáš 72
      8 Tuhela Michal 78
      9 Tuhela Michal 85