17.kolo Skvělý a bojovný výkon celého mužstva, porazil vedoucí celek tabulky o parník.

 

TJ Jiskra HARRACHOV : TJ Sokol Zásada    6 : 0  (3 : 0)

 

       

 

        Minulá výhra v Železném Brodě sice naznačovala zlepšení naší hry, ale když vám pak přijede na další domácí zápas vedoucí celek tabulky, je vždy u žaludku nějaký to mrazení.  Bylo na našich hráčích, aby se nenechali unést minulou vysokou výhrou a vstoupili do utkání zodpovědně. O podcenění se v případě Držkova ani moc mluvit nedá. Už jen proto, že jsme byli na podzim jeden z mála celků, který je obral o body, odplata visela ve vzduchu.

   Jenomže člověk míní a naši šutéři mění. Jéža nás ještě pobavil svým vtipem "Proč jste nezavolali, taky jsem si mohl kopnout“, ale rozhodčí už zápis měnit nechtěl a tak jsme začali s jedním žíznivým náhradníkem. Byli jsme na tom o kus lépe – soupeř měl na lavičce místa, že by si tréna s vedoucím mohli dát šlofíka. Zápas tedy začal za této konstelace a nutno podotknout, že Držkov byl oslaben mimo jiné o vykartovaného tvůrce hry J. Vágnera.  Na jejich hře to bylo patrné od samého začátku a Harrachov  začal ve velkém stylu. Držkovští se prvních 6 minut nedostali za polovinu a velký počáteční tlak domácích resultuje až k penaltovému zákroku. Minule se Michálkovi nedařilo a tak si bere míč V.Veselý a nekompromisně bombou trefuje síť. Problém byl jen v tom, že napružil tu nad bránou. Škoda, tu spodní v bráně si sám před jarem vypnul a tak mu bylo asi líto kazit svou práci.  Ale stane se, a jak se později ukázalo, nemělo to na zápas pražádný vliv.

A pak už pokračoval koncert. V 8. minutě se stoper R.Bergmann dostává po rohu k dorážce, ale neustále trpí na to, že svou levačku opíračku šetří na horší časy a kope přes nohu pravou vedle.  Ve 14. minutě se konečně dostávají ke střele hosté, nicméně přímák z velké dálky končí bez povšimnutí v autu. V 21. minutě kontruje mimo obrácenou falší M.David a bylo otázkou času, kdy to tam padne. Stálý tlak na ochromeného soupeře, který se nestačil divit, co to Harrachov hraje, vyústil v první gól. D.Medal se v 24. minutě dostává k míči ve středu pole po nedůrazu hostů a pohledem neustále hledá, kdy mu vypálí M.Tuhela za obránce, překvapeně zjišťuje, že si jej hosté pečlivě hlídají. Vlastně mu ani jiná možnost nezbyla a zjistil, že to asi bude muset dát sám. Krásná akce prolamuje jeho střelecký půst -  1:0.  O čtyři minuty později je probuzený čaroděj D.Medal v akci zas. Vybojuje balon, vysílá po pravé straně J.Poselta, který krásnou náhrou po lajně vybízí M. Tuhelu těsně u brankaře. Jeho utěšená patička rozjásala harrachovský Ďolíček podruhé.

     Poté se dostává do hry Držkov. Ve třicáté minutě vysílá soupeř pumelici, tu však obětavým pádem schytal M.Rieger, který byl dnes jedním z nejlepších hráčů. Sbírá hlavy, předskakuje hráče, po vyplivnutí jedněch plic dohrává zápas na rezervní. Ono je těžké někoho vyzdvihovat, dnes tento válec (podle slov právě M.Riegera) fakt drtí Držkov bez vyjímky.

     Jednu z mnoha dalších nebezpečných akcí vede dnes již náš kmenový hráč a pan fotbalista R. Kroupa  ve 33. minutě, ale ujímá se až ta následná. Nedá se nic dělat - Medal v akci potřetí. Ve 40. minutě vysílá L.Michálka, ten neomylně proměňuje na zasloužených 3:0 a do šaten jde za námi zpráskaný soupeř, který se už jen zmohl na zakopávání míčů do potoka. (pozn. pro příští zápas: najít podběrák - Milmice je fakt ještě studená).

Přestávka se nesla v režii H.Riegera, který vylosoval 4 věrné fandy Harrachova, odměnou jim byla převážně tekutá výslužka. Kdo neměl štěstí, může zkusit příště. Další losováni bude za dozoru státního notáře P. Dolenského, 9.4.  po 16:30 :)

Druhá půle začala po hvizdu výborného hlavního sudího L. Stýbala, který s lajnovými vedl zápas s přehledem zkušeného matadora.   Náročný způsob boje si však vybírá svojí daň a pro začátek je na koni soupeř. Naše hra je nepřesná a dva přímé kopy hostů končí naštěstí bez velkého nebezpečí pro naši branku, kde se její strážce J. Vrána zaskvěl v 51. minutě. Po rohu pohotově chytá střelu z blízka a druhý pokus končí nad břevnem. A tak je na čase nastartovat motory - D.Medal v akci počtvrté. Po vyšachování několika hráčů posílá na chlup přesně do české uličky pro M.Tuhelu. Ten má opět nazuté gólovky a zvyšuje v 55. minutě  na 4:0. To už byl koncert a ojedinělé akce hostů zametá dobře fungující obrana včele s dirigentem R.Bergmannem a jeho kapelníkem V. Veselým. Tento tah byl zajímavou volbou, sice z nouze, ale nakonec maisterštik trenérského dua. Od zadu vše klapalo, byl klid a najednou fungovala i komunikace.

Závěr zápasu se nesl v podobném duchu, i když vysoké vedení nahrávalo k zatažení ruční brzdy. Posledními měsíci vyprahlý Harrachov však nepolevil a přibalil Držkovu na cestu ještě málem tři góly. Jeden byl po ose R.Kroupa, M.Tuhela z neofsajdu, ale ty dva další jsou již v zápise. Jeden posílá J.Poselt krásně po pravé lajně do dalšího hattricku M.Tuhelu na 5:0. Druhý přesný pas letí od V. Veselého na J.Michálka který uzavírá na neskutečných 6:0.  A když se T. Kyncl prokličkoval svým neopakovatelným způsobem vápnem přes čtyři hráče, rozhodčí raději ukončil zápas, aby snad nedal gól i on.

     Celé mužstvo hrálo velice dobře a pokud jsem někoho nezmínil, omlouvám se. Vypíchnu aspoň ty nejlepší J.Vrána, R.Kroupa, R.Bergmann, V.Veselý, M.Rieger, L.Michálek, M.David, D.Medal, T.Kyncl, M.Tuhela,J.Poselt , O.Kočíb.

 

Příští zápas nás čekají Roztoky, kde jsme do 67. minuty hráli vyrovnaný zápas. Sice nám to tam pak nasypali, ale sobotní zápas bude zcela určitě jiný. Postačí si vzít k srdci slova olomouckého Ordoše po vítězném zápase s Ostravou „ Hlavně nebejt na hrušce “.

 

 

 

FAKTA O UTKÁNÍ

Hráči domácí   Hráči hosté
Č. Příjmení a jméno Stř.   ŽK   ČK Br.   Č. Příjmení a jméno Stř.   ŽK   ČK Br.
1
Vrána Jakub
              33
Pěnička Vojtěch
           
2
Kroupa Rudolf
87             2
Machačka Pavel
           
4
Michálek Lukáš
          2   3
Dvořák Jan K
           
5
Rieger Michal
              19
Machula JiříN
           
6
Bergmann Roman  K
              4
Machula Vojtěch
    7      
7
Medal David
          1   9
Janko Lukáš
           
8
Kyncl Tomáš
              6
Batěk David
           
9
Veselý Václav
              18
Dvořák Evžen
    90      
10
Tuhela Michal
          3   12
Linhart Tomáš
           
11
David Martin
              21
Paldus Vítek
           
13
Poselt Jakub
              10
Marousek Tomáš
           
NÁHRADNÍCI   NÁHRADNÍCI
3
Kočib Ondřej
87                            
15
Morávek David
                             
17
Jelínek Josef
                             
Střelci domácí   Střelci hosté
P. Příjmení a jméno Minuta   P. Příjmení a jméno Minuta
1 Medal David 24        
2 Tuhela Michal 28        
3 Michálek Lukáš 40        
4 Tuhela Michal 55        
5 Tuhela Michal 73        
6 Michálek Lukáš 77