18.kolo Hosté toho víc namluvili, než ukázali a odvezli si zaslouženou pořážku 3 : 0

TJ Jiskra Harrachov  : TJ Sokol Roztoky u Jilemnice   3 : 0  ( 1 : 0 )

                 
 

   Hosté přijeli do Harrachova po své zatím jediné jarní výhře. Jelikož se jejich cesta tabulkou vydává opačným směrem než ta naše, přijeli si pro potřebné body. Jenomže Jiskra se hecnula a body přestala rozdávat. Co si budeme povídat, bylo načase.

   Zápas začal za počasí, že bys psa nevyhnal, ale našich 15 ohařů si s tím nelámalo hlavu. Trochu visela ve vzduchu minulá vysoká porážka, ale dobře máme na paměti, o jaký průběh zápasu šlo a čím vším černým byla tato prohra ovlivněna. Doufali jsme v jiný průběh, posílená sestava o navrátilce R. Barbořáka (díky Láďo) nevyběhla sice ve vítězné sestavě ovlivněné marodkou a navrátilci, ale s odhodláním vysokou porážku odčinit.  První šanci si symbolicky zařídil R.Barbořák již ve třetí minutě, ale jeho střela končí nad. Potom převzali iniciativu hosté a neustále hrozili po naší pravé straně. M. Rieger si život komplikoval zbytečně složitou rozehrávkou, ale také vinou malé podpory záložníků; byl neustále válcovaný převahou hostujících hráčů.

   V 16. minutě D. Jech dostává do šance i za záda obránců, po prostrčení od V.Veselého, jeho ukvapenou střelu L. Dlabola chytá. Ve 20. minutě kope domácí tým přímý kop. Proběhla lehká porada možných exekutorů. K našemu velkému překvapení neposílá M.Tuhela do vápna, ale rychle posune k lajně na zapomenutého prducha našeho fotbalu L. Horáčka. Roztočtí si zřejmě mysleli, že od něj nebezpečí nehrozí, proto jej nechali bez povšimnutí, ale to se hošánci pěkně spletli. Laďa sice přiznal, že i on byl malinko překvapen balónem, ale jeho bezprostřední prudký pas na penaltu zadáci stěží odvrací jen na velké vápno. Tam ho přesně zpracoval L. Michálek, posunul si na pravou a umístěnou střelou, alá tref hlavně bránu, nás posílá do vedení 1:0. 

   Od té doby se hosté trochu vytratili ze hry a v 31. minutě si R. Kroupa pohodlně vyzkoušel ťukes z půlky až do vápna. Bohužel v poslední možnou chvíli mu obránce vypichuje balón a bylo po zakončení. Pak se hra odvíjí ve středu a z boje vybočuje jen vědomě vytrčený loket hostujícího obránce ve vápně.  Rozhodčí však stál v úhlu, ze kterého tuto ruku neviděl. Pak se víc bojovalo, než hrálo a my věděli, že jejich vysoké věže nesmí dostat příliš místa na své skopičinky. To zkušeně zařídil M. David, moc si nezahrál, ale dařilo se mu eliminovat stožár jménem J. Illner. Občas si připadal jako Hillary na osmitisícovce, ale dejchnout mu nedal a i jeho přičiněním jsme šli do kabin za jednogólového vedení.

 

   Po přestávce na nás hosté vlítli s cílem o vyrovnání. Hned z kraje se musel, dnes klidný a velice dobře lapající J. Vrána, blýsknout zákrokem na třicetimetrový pokus kapitána hostů D. Mečíře. Velká snaha o vyrovnání byla přerušena v 61. minutě tutovkou R. Barbořáka, ale tam se naopak vyznamenal brankař hostů L. Dlabola.

  S přibývajícími minutami si stále více nervózní hosté uvědomovali, že náš tým se jen tak nedá.  Roztokům se však hra moc nedařila a tak se kluci roztocký (včetně lavičky) uchýlili k neustálému hodnocení všeho. Vadilo jim, že máme málo balonů, že byli podhuštěné, že rozhodčí pískal špatně, že … My už víme, že kecy nemají cenu a tímhle směrem jsme již jednou šli, ale také víme, že to je ulička slepá.

   Jejich domnělé křivdy vrcholí v 67. minutě. Po strčení do hráče v přerušené hře dostal P.Kupkár pouze žlutou kartu, ale opět těch keců… Než si rozhodčí zapsal kartu, stačil ještě kapitán mužstva počastovat naši lavičku narážkami na sestup do pralesní ligy, možná by udělal lépe, kdyby se věnoval hře. A jak už to bývá, toto nesportovní chování bylo po zásluze potrestáno hned v následující akci.

   Nasupený býk a frustrovaný kapitán v jedné osobě (nebo zvířeti) si v souboji více hlídal nohy našeho dvorního střelce, se kterým si v předchozím rozhovoru vysvětlovali, kdo z nich je lepší hráč a chtěl ho sestřelit. M.Tuhela se však umě vyhnul souboji a poslal do náběhu V. Veselého. Tomu podle jeho slov sice zatrnulo, že tohle už dát musí a tak se s tím nemazal a prostřelil brankaře. Tím nejlepším způsobem tak potrestal nesportovní chování roztockých - 2:0. Nutno podotknout, že teď už zase Venca ví, kterou síť napínat J  O čtyři minuty později se ještě rozhodl R. Barbořák prověřit, zda si to opravdu pamatuje, vysílá jej učebnicově na další zásah - V.Veselý nezapomněl a přesným lobem rozvlnil síť potřetí.

   To už i Roztoky asi tušily, že to dnes asi nedopadne. My jsme hráli, co potřebovali a zmar hostů ještě potvrzuje v 77. minutě J. Baytalon, který po zmatcích v naší obraně ze šesti metrů nadvakrát nepřelstil našeho vynikajícího gólmana. A když se neujala ani šance z 80. minuty, kdy střela hostů z levého rohu vápna končí až v protilehlém autu, trochu symbolicky, asi tak jako celé jejich harrachovské tažení, skončil zápas naším vítězstvím 3 :0.

SESTAVA

 

FAKTA O UTKÁNÍ
 
Hráči domácí   Hráči hosté

Č.

Příjmení a jméno

Stř.

 

ŽK

 

ČK

Br.

 

Č.

Příjmení a jméno

Stř.

 

ŽK

 

ČK

Br.

1 Vrána Jakub               1 Dlabola Luboš            
2 Kroupa Rudolf     67         4 Nýdrdle Jakub 78   54      
3 Horáček Ladislav               11 Baytalon Jakub            
4 Michálek Lukáš           1   2 Mikolášek Daniel            
5 Rieger Michal 62             14 Honců Tomáš            
6 Bergmann Roman(K)               6 David Ondřej            
7 Barbořák Radek               8 Kupkár Pavel 70   67      
8 Jech David 34             9 David Dominik 70          
9 Veselý Václav     60     2   7 Illner Jakub            
10 Tuhela Michal               3 Mečíř David (K)            
11 David Martin               10 Hornig Martin            
NÁHRADNÍCI   NÁHRADNÍCI
12 Vodseďálek Aleš 62             5 Nýdrle Jaroslav 70          
13 Poselt Jakub 34             15 Fischer Radek 78          
14 Kočib Ondřej               12 Kopáček Leoš            
15 Morávek David               13 Tuláček Jiří 70          
                  17 Maďarčík Jiří            
Střelci domácí   Střelci hosté
P. Příjmení a jméno Minuta   P. Příjmení a jméno Minuta
1 Michálek Lukáš 20        
2 Veselý Václav 68        
3 Veselý Václav 72