2.kolo V souboji dvou nervózních celků byl nakonec šťastnější celek Albrechtic.

 

TJ  ALBRECHTICE : TJ Jiskra HARRACHOV   4  :  2  (1 : 0)

 

        Na zrekonstruovaném stadionu nás v neděli přivítali domácí nepohostinně; než jsme se stačili rozkoukat, prohrávali jsme již v 5. minutě 1:0, kdy domácí hráč po závaru přihrává na malé vápno a spoluhráč domácích M. Bělohlávek neměl z blízka problém prostřelit naší obranu.  Domácí byli od této chvíle nebezpečnějším celkem a to i proto, že naše dlouhé nakopávané balóny neměly velkou šanci proti velkým zadákům. Domácí působili rozehranějším dojmem a jejich kombinační hra po zemi nám dělala problémy.  Z oboustranně bojovného zápasu plných osobních soubojů, někdy až zbytečně vyhrocených, vyústila první žlutá karta ve 12. minutě, kdy dostal přes párky D. Medal a ironií je, že podle zápisu byla karta připsána jemu J. Poté se hra se přelévala na obě strany a domácí byli nebezpečnější. Z našich akcí stojí za zaznamenání  18. minuta a hlavička L. Horáčka, která minula o metr pravou tyč Bártlovy branky. 21. minuta: náš nový hráč Michal Tuhela zatáhl pěkně po pravé straně balón a vybídl ke skórování Kroupu, bohužel se však nezadařilo.  Pak převzali iniciativu domácí a  rychlými protiútoky motali našim obráncům hlavy.  V tu dobu byli lepším celkem a Jiskra se stále snažila o nakopávané balóny. V 40. minutě si R. Bergmann, po tiché domluvě s Horáčkem, který rozehrával z naší poloviny přímý kop, vyžádal nahrávku svým dlouhým náběhem až za obranu. Horáčkův pas byl milimetrově přesný, ale po těžkém zpracování vysokého balónu nezbylo R. Bergmannovi moc času na střelu a domácí zadák mu balón vypíchl.  Malou nadějí na vyrovnání nám byl pak přímý kop M. Tuheli zpoza velkého vápna, který nakonec skončil na horní hraně ale sítě za brankou. A tak rozhodčí pískl půlku za stavu 1:0 pro domácí.

         Druhá půle začala jako první. Soupeř makal od začátku a my jsme opět zaspali a k tomu nás naše vlastní chyby, kdy Kroupa dává na půli nepřesnou přihrávku J. Kobrovi, dostaly do kolen.  Z rychlého protiútoku tří domácích hráčů vedeného J. Sedlákem proti Horáčkovi neměl šanci ani jinak dobře lapající nestor L. Hefert a bylo ve 49. min 2:0. Minutu na to se po další chybě prohnali soupeři po pravé obraně a po narážečce dává J. Pipek na 3:0. Jiskra byla na ručník. Nezbývalo nic jiného, než otevřít hru a pokusit se dát nějaký gól, který by nás nakopl.  V tu chvíli začal úřadovat  P .David, který vystřídal v 46. minutě do té doby nevýrazného R. Chlupa.  Hra dostala řád a začali jsme kombinační fotbal, který na domácí platil.  V 56. minutě, svým klasickým způsobem vybojoval míč, zatáhl po pravé straně a pěkně našel na vápně M. Tuhelu, který dostatečně razantně prostřelil gólmana domácích a snížil na 3:1. Gratulace k prvnímu gólu byla zasloužená. V 60. minutě se situace opakovala na druhé straně, kdy neúnavně nabíhající R. Kroupa, vybojoval balon a poslal P. Davidovi a ten umístěnou štiplavkou zavěsil na 3:2. V tu dobu byli domácí hodně opaření a i pod velkým tlakem a vypadalo, že vyrovnávací gól je na spadnutí. Jenomže přišla situace o 6 minut později, kdy z otevřené hry těžili domácí a po závaru před naší brankou stačil J. Kobr ještě vyhlavičkovat balón na břevno, ten se k naší smůle odrazil do hry a při pokusu o odkopnutí vysokého balónu se přiřítil domácí M. Vaněček a dopravil na 4:2 šlapákem do brány Kobrovu nohu i s míčem. Vehementní protest kapitána L. Horáčka vyústil ve žlutou kartu, nicméně branka byla uznána.  To byla poslední rána od velmi chybujících rozhodčích, ze které jsme se již nevzpamatovali.  Za zmínku stojí situace ze závěru zápasu, kdy náběh M. Tuheli zpoza hráčů byl zastaven pomezním a R. Kroupy, který běžel sám na bránu, ve vápně byl obráncem zražen zezadu na trávník, bohužel rozhodčí zůstal v klidu a to už se úsměvu neubránil ani domácí brankář a tak výsledek zůstal 4:2. Je velmi těžké skousnout výroky rozhodčích, ale platí: "Jakou soutěž hraješ, takové máš rozhodčí" (ale kecama ještě nikdo nevyhrál).

      Nedá se nic dělat. První zápas jsme nezvládli, ale určitě je na čem stavět. Výkon J. Vodseďálka, který zapadl do obrany, M. Tuheli který k sobě potřebuje kombinačního hráče, přehled P. Davida a obětavost okopávaných hráčů A. Vodseďálka a M. Davida jsou příslibem. Když k tomu přidáme i Bergmannův příznačný klid, tak to půjde.  Na to, že to byl první zápas od jara, byla druhá půlka náznakem zkvalitnění naší hry. Je jen potřeba, aby někteří hráči, kteří se s formou rozhodně nepotkali, formu doladili a to třeba již ve středu na tréninku od 18:00.

FAKTA O UTKÁNÍ

 

Hráči domácí

Č.

Příjmení a jméno

Stř.

ŽK

ČK

Br.

1

Bártl Rostislav

 

 

 

 

 

 

16

 Bělohlávek Michal

83

 

58

 

 

1

10

 Koldovský Lukáš

 

 

45

 

 

 

13

 Hradecký Jakub

 

 

78

 

 

 

11

 Pipek Jan

 

 

 

 

 

1

7

 Sedlák Jakub

61

 

 

 

 

1

9

 Svoboda Radek

 

 

 

 

 

 

5

 Vaněček Martin

 

 

 

 

 

1

3

 Vávra Michal (K)

 

 

 

 

 

 

12

 Zelinka Petr

 

 

 

 

 

 

2

 Štěpnička Marek

 

 

 

 

 

 

15

 Sedlák Marek

 

 

 

 

 

 

6

 Prokop Jiří

 

 

 

 

 

 

14

 Koldovský Vítězslav

83

 

 

 

 

 

8

 Bělohradský Jakub

61

 

 

 

 

 

 

Hráči hosté

Č.

Příjmení a jméno

Stř.

ŽK

ČK

Br.

1

 Hefert Libor

 

 

 

 

 

 

2

 Kroupa Rudolf

81

 

 

 

 

 

3

 Horáček Ladislav (K)

 

 

78

 

 

 

9

 Kobr Jiří

 

 

69

 

 

 

6

 Bergmann Roman

 

 

 

 

 

 

4

 Tuhela Michal

 

 

 

 

 

1

8

 Vodseďálek Aleš

 

 

 

 

 

 

7

 Medal David

 

 

12

 

 

 

11

 David Martin

 

 

37

 

 

 

10

 Chlup Robert

46

 

 

 

 

 

13

 Vodseďálek Jan

 

 

 

 

 

 

16

 David Pavel

46

 

 

 

 

1

14

 Vašíček Tomáš

 

 

 

 

 

 

5

 Rieger Michal

81