2.kolo

Nová Ves – FK JISKRA HARRACHOV 1980  0:1

Sestava:                                                                             HEFERT 7

BERGMANN 6    HORÁČEK 6    J.JIROUTEK 6   MACH 6

M.DAVID 8    KYNCL  6       KALAŠ  6          ŽID 7

VESELÝ 6      BARBOŔÁK  6

Střídání: R.CHLUP (4) za M.MACHA

BRANKA:  KYNCL

Diváků: 80

Harrachovští fotbalisté zajížděli v sobotu na hřiště N.Vsi, aby se tam utkali s domácími hráči. Zajímavý byl už odjezd hráčů z Harrachova. V den odjezdu se omluvilo trenéru Riegrovi hned několik hráčů!! ( L.HLAVA,R.RÝDL,D.JIROUTEK,M.FARSKÝ,M.DANĚK,D.MEDAL). Tak naposlední chvilku se muselo volat M.Machovi, aby hold kopačky sundal kopačky z hřebíku a šel hrát.

Trenér musel řešit hned na začátek v kabině další problém , protože R.CHLUP nahlásil, že není  v plné síle odehrát zápas. Do Brány se postavil zraněný L.HEFRT, kterého stále trápí naražená žebra. Ale celý zápas byl bezchybný!  Zápas začal ve velkémm stylu hráči FK JISKRY si začali ihned rozumět s balónem a dobrou hrou po zemi přehrávali soupeře. Harrachovská záloha byla skvělá, jejich hra držela FK JISKRU nad vodou. Prvních 15.minut se hrálo do plných. Nová Ves bránila v 9 hráčích na vlastním velkém vápně. A když se hráči dostali kk zakončení nebylo to pravé ořechové, a nebo trefovali břevno a tyč domácí branky. Skvělí zápas odehrál  mladičký M.DAVID a zkušený R.ŽÍDEK. Prvně jmenovaný se dostal 2x před domácího golmana, ale štěstí mu nepřálo. V 30 minutě proběhla nádherná akce na jeden dotek mezi  KALAŠEM a KYNCLEM, druhý jmenovaný tuto akci nazval tipicky „KOČKA –MYŠ“  a byla z toho nadherná střela do pravého horního rohu branky . Golman se natahoval jak to šlo, ale zbytečně.  JISKRA dál ovládala hru a N.Ves se dostala na naší polovinu pouze vyjímečně.  Do konce poločasu harrachovští  hráči drželi míč na svých kopačkách a udávali tempo hry, které bohužel nebylo zakončeno žádným jiným golem. A tak se šlo do kabin za stavu 0:1 pro hosty.

Druhý poločas začal tak jak skončil, JISKRA útočila do plných. Tak se snažila hrát od zadu a rozehrávat postupný útoky přes zkušené hráče jako jsou HORÁČEK a JIROUTEK tito dva hráči zkoušeli vylákat domácí k napadání  a rychlou přihrávkou na lajnu rozehrát akci. Po deseti odehraných minutách  došlo k střídání.  Ze hřiště odchází Míra Mach a nahrazuje ho R.Chlup. A JISKRA  přechází do útočného rozestavení , aby potvrdila svou nadvládu na hřišti. V útoku se tak vedle sebe potkávají  matador R.BARBOŘÁK ,  neviditelný a otrávený VESELÝ a kanonýr CHLUP. Ale ani tato trojce nedokázala vstřelit branku. A to každý z nich měl minimálně jednu šanci.  Přichází roh a ten si nachází kapitána HORÁČKA a ten pálí z 18 metrů a prostřeluje vše co mu stojí v cestě. Ale smůla je, že CHLUP stíní golmanu domácích a tím mpádem je v ofsajdu a gól neplatí.Harrachovští vrhají vše do útoku dát druhý gól a tím pádem se otvírá příležitost na brejky domácích. Ale duo už zmiňovaných obráncu Horáček a Jiroutek zvládali tyto situace skvěle. Poslední šanci utkání měl R.BERGMANN ale z deseti metrů trefil brankáře  domácích do náruče. Tím pádem zápas skončil 0:1 a JISKRA bere první tři body na jaře.