20.kolo Kapitán zavelel k útoku na další postup tabulkou a Jiskra si dokráčela pro jasné vítězství.

  TJ Jiskra Harrachov : TJ Sokol Plavy  5 : 2  (2 : 1)

                    

   Předchozí dobré výsledky Jiskry nalákaly naše fanoušky do ochozů a od hojné návštěvy našeho svatostánku je neodradilo ani aprílové počasí. Je vidět, že když se daří a na náš fotbal se dá koukat, je o fandy postaráno.  Děkujeme za podporu a věříme, že vždy všichni dorazí domů z kabin, přinejhorším jako Kabina :)

 

     Minulý zápas v Plavech byl ještě pod vedením M. Kousala (přejeme brzké uzdravení Mílo) dost nešťastně ztracen po neproměnění několika šancí. V závěru domácí pojistili výsledek dvěma slepenými góly.  

    Sobotní zápas však měl být odplatou a s přihlédnutím na cestu tabulkou obou celků - kdy Harrachov stoupá a Plavy se posouvají každé kolo o místo níže, se naše cesty protnuly právě v tomto utkání.  Koření do zápasu ještě přinesl náš trenér K. Vokál, který na podzim stál na druhé straně barikády a velel svým rytířům na lavičce Plavů.  Zápas tímto nesl nádech malého derby, a jak už to bývá, na některých výsledcích záleží o něco víc.  A jelikož naše vítězství není žádným tajemstvím, je možné zmínit, že nejspokojenější bude asi K. Vokál, který má jako jediný z těchto dvou zápasů plný bodový zisk :)

     K zápasu je nutno však zmínit, že se vítězství nerodilo vůbec lehce. Bojovný a kousavý výkon Plavů mohl výsledek podstatně ovlivnit. V první půli byla hra vyrovnaná a pokud by Plavy proměnily některou z šancí, měl by Harrachov s výsledkem velký problém. Tento jejich zmar byl přesnou kopií naší nedávné hry, kdy jsme hráli pěkný fotbal, ale bylo gólů jako šafránu.    

     Jejich největší šance odpálili již v 5. minutě, kdy po našem rohu zdrhnul po levé straně útočník Plavů, ale minul loženku i branku o půl metru. Pak se v 7. minutě prodral do střely L. Michálek, střela letí vedle o prsa thajské masérky.  V 14. minutě T. Kyncl ještě rozklusává bolavý kotník, nezachytil svého hráče a ten donutil k první efektní robinsonádě našeho gólmana v záloze L. Heferta.  V tuto dobu se poprvé lámal zápas a jako správný kapitán jde na zteč R. Bergmann. Jeho důležitá branka v 20. minutě padla po přímém kopu V. Veselého.  Brankař hostů J. Škaloud tento kop podbíhá a náš sváteční střelec se se složitou situací vypořádal na 1 : 0.

    Vedení jsme si užili tři minuty. Po rohu si z velkého vápna seběhl nedůrazně hlídaný  J. Jelínek a umístěnou hlavičkou vyrovnal na zasloužených 1:1.  A mohlo být hůře. Přišla 28. minuta a po přímém kopu již hosté zvedali ruce, ale L. Hefert předvedl zákrok dne a druhou robinsonádou jako zamlada překazil Plavům oslavy. Velice důležitý zákrok byl druhým zlomem utkání. Konec poločasu se již odvíjí v naší režii. Ve 33. minutě ještě zadák hostů vykopl z brankové lajny, ale ve 40. minutě už to tam padlo. Po akci R. Barbořáka pozlobil V. Veselý hostujícího gólmana, ten s obtížemi vyráží na roh. K rozehrávce se postavil dnešní hlavní kopáč standartek V.Veselý a krásně umístěným kopem na malé vápno vyzívá některého z našich hráčů. Hozenou rukavici zvedá R.Bergmann  a dělovým trkancem rozduněl svoji hlavu, ale hlavně rozvlnil síť – 2:1. Zvláštní poděkování tak posílá své ségře fyzioterapeutce za tejpy, které mu umožnily zavěsit se do vzduchu jako zamlada. Poločas tak končí za našeho zaslouženého vedení.

Druhá porce zápasu začala střídáním J. Poselta, který si svými výkony říká o místo v základu.  Většinou máme se začátky druhých půlek spací problémy, a tak i jeho přičiněním se tentokráte začíná svižněji. Po chybě hostů ve středu hřiště maže sám na gólmana. Jeho až moc umístěná střela končí na tyči, ale naštěstí se odráží do brankařovy hlavy a pak tam, kam má – do brány na 3:1.

    Naše hra se tím uklidnila až do 56. minuty, kdy se pověsil L. Michálek na záda útočníka hostů  -  penalta.  Nestor naší brány si však umí postavit tyče a střelec posílá kop do pravé z nich a penalta tak končí v autu. Štěstí při nás stálo a tento okamžik rozhodl definitivně, protože o dvě minuty později R. Barbořák posílá do gólovky V. Veselého, který pohřbívá veškeré myšlenky Plaváčků na zvrat v utkání  - 4:1 .

   Stále bylo do konce ještě půl hodiny a dobře kombinující hosté se nevzdávali. V 63. minutě poslal rybičkou L. Hefert hosty do zoufalství potřetí. Sice o tyče něco zachrastilo a dodnes nevíme, jestli Libor toto utkání přežil, ale jeho výkon byl excelentní. Zadním řadám dodal klid a R.Bergmann měl čas na své Beckhamovské rozehrávky. Po jedné střílené na J.Poselta, která k překvapení všech přistává skoro u velkého vápna hostů, se Poselt pokouší z první přehodit brankaře. Pěkná akce však končí těsně nad.

     Další šance vznikají po dlouhých autech J. Poselta a jsou vždy nebezpečné. Štěstí v nich pokouší M.Tuhela, R.Kroupa, M. David,  ale všechny končí těsně kolem tyčí  bohužel zvenčí :)

Hosté již vědí, že náš sniper M. Tuhela, pokud dostane místo, není k zadržení. Proto jej drží zuby, nehty, rukama a vůbec všemi způsoby.Sice si moc nekopl, ale stáhl tak pozornost na sebe a do hry se dostali další. Po jednom z těchto zápasnických soubojů vybojoval v 72. minutě přímý kop. Míč si bere 5 metrů za velkým vápnem V. Veselý a rozhodčí mu odkrokoval zeď na 6 metrů (zkušeně zvolil tak drobný krok, že skoro couval) Venca málem vzdálenost odkrokoval sám, ale za tohoto stavu to nechal být a raději tam poslal umístěnou střelu přesně k tyči na 5 : 1.  Zápas tak už jen pokazila druhá branka Plavů. Po naší zbytečně složité rozehrávce ve středu pole, se ujímá balónu v 79. minutě R. Sitarčík a upravuje na konečných 5:2.

 

     Zasloužená a důležitá výhra měla ještě jednu dohru u zeleného stolu.  V úterý po 18 hodině jsme navštívili našeho čestného předsedu - Jardu Horáčka. Měl v ten den napilno, málem jsme si podali kliku s panem Klímou s jeho spoluhráči z OFS (moc děkujeme za Jardu) a mohli tak o našem výkonu poreferovat osobně. Jsme rádi, že je konečně dobře šlapající tým pro Jardu vzpruhou a začíná zase šlapat i on. A to ne jenom na kole ale i fyzicky. Touto cestou všechny moc pozdravuje a těší se, že mu jeho zlepšující se zdravotní stav dovolí co nejdříve usednout na lavičku k náhradníkům.