22.kolo Naše hra upadla s výkoností protivníka - utrpěli jsme vítězství 3 : 1

                        

 TJ Jiskra Harrachov : TJ Sokol Zásada    3 : 1 (2 : 0)

Od začátku jara uběhla již dostatečná porce zápasů, aby se dalo říci, že naše výkony (kromě prvního utkání) jsou na dobré úrovni a poctivá práce všech, kteří se kolem harrachovského fotbalu točí, nese konečně své švestičky. A tak se není co divit, že sobotní zápas se Zásadou byl výkonnostním odpočinkem – pořád to nemůže být válec.  Historie se však nebude ptát, jak se hrálo, ale kdo tento mač vyhrál. Zcela jsme tak naplnili rčení, kdy účel světí prostředky a i utrpěné vítězství má cenu tří bodů. Je pravda, že i podzimní zápas měl takový divný průběh. Ten jarní se nesl v podobném duchu, akorát tolik neboleli oči a oba soupeři několik pěkných šancí předvedli.  Škoda jen že z naší strany šlo o tutovky, které se musí proměnit.

      Hosté nepřijeli svojí kůži odevzdat bez boje a hned první minuta tomu nasvědčovala. L.Horáček jemně přizvedl hlavou na nohu protihráče ten však míjí bránu. Ve 4. minutě mu kontruje M.Tuhela svojí první šancí. Následuje rozháraná hra dobrých dvacet minut se odvíjí boj ve středu hřiště a jelikož jsme se hostům přizpůsobili, že chameleón by se nemusel stydět, na nic moc si fanoušci nepřišli. Naše hra trpí nepřesnými přihrávkami vše lítá vrchem a místo nabídek se většina hráčů schovává za hráče. Ještě že dnes jeden z nejlepších hráčů – R.Barbořák,  posílá českou ulicí na J.Poselta, ten si všiml, že M. Tuhela ukazuje na místo kolem penalty s myšlenkou „sem mi to dej“. Poselt toto místo trefuje tak přesně, že Michalovi nezbylo, než pohodlně doklepnout na 1:0.

    Zásadníci se však nechtějí smířit s tímto stavem a v 30. minutě posílá P.Vaistauer střelu z 30 metrů  přesně k tyči. Tu však vytěsňuje J.Vrána na roh. Hra je neustále neurovnaná a zničehonic se objevuje před brankařem, všemi zapomenutý V.Veselý. V nicotném ofsajdu zpracuje těžký, vysoký balón a přesně k tyči uklidňuje v 35. minutě Harrachov na 2:0.  Ještě že tak. V tu dobu hosté zlobili a podle pokřiků jejich trenéra, jsou lepším celkem. Ale zřejmě vzali jeho radu „dej to nártem, ať to padá nad“ moc vážně, protože branku již v prvním poločase netrefují.

      

      V přestávce se v naší nové prostorné šatně rozvalují hráči ve svých sedačkách a užívají si místa, které jim léta nedopřála sporá tužka projektanta (ale že se na stánku vyřádil pěkně), jenž netušil, že fotbal hraje tolik lidí. A tak trenér zvýšenými hlasivkami (aby dokřičel na druhý konec místnosti) nabádá všechny ke zklidnění a zpřesnění hry. To se však míjí účinkem a z počátku druhého poločasu se na našem výkonu nic nemění. Paradoxně nás do zápasu dostává až 66. minuta a snížení na 2:1 D.Mrkvičkou.

       Soupeř ve snaze o vyrovnání otevřel vrátka v obraně a umožnil nám brejkové situace, které dost smrděli. V tu dobu se dostává do hry M.Tuhela a při rychlých kontrech nechává vzniknout gólmana hostů M.Kopala, ten hasí za vysunuté zadáky a chytá jeho obstřel rukou. Malilinko mu uteklo, že je 10 metrů před velkým vápnem. No a rozhodčí tomu to uteklo Fuck dost… O tři minuty je v akci M. Tuhela opět. Po samostatném náběhu volí místo střely (nebo až do kisny) zaseknutí, na velkém vápně ho doběhl obránce s jazykem u kolen, a schytal druhou střelu, když ta první trefila gólmana.

      Výsledek zápasu je tak hodně ve hvězdách a vedení o jeden zásah není nikterak uklidňující. Po akci hostů - kde jsou všichni opět na naší polovině v útoku (jak známí to rys naší nedávné hry) se dostává k odraženému míči R.Barbořák. Ten se v 77. minutě opět potkává s vyběhnutým brankařem skoro až k polovině hřiště (asi mu bylo smutno, že ho tam hosté nechali) ten další z obstřelů zázračně odráží, ale k jeho smůle se míč biliárem dostává za jeho záda, přesně do směru běhu Barbořáka. Ten v pohodě dováží balón, za jásotu celé lavičky, až do kuchyně. Stává se tak po dobrém výkonu mužem zápasu. Ale co si budeme povídat – předvedené výkony i na hře domácího celku toho moc k jásání nebylo a tak to spíš vypadá, že byl mezi jednookými král.  Ale kdo se na to bude příští sobotu ptát :)

podrobnosti se připravují