24.KOLO - VELKÉ HAMRY DALY BŮRA A MY JEN TŘI GÓLY A TO TENTOKRÁTE NA BODY NESTAČILO !

TJ Jiskra Harrachov : FK Velké Hamry   3 : 5 ( 0 : 2)

                         

      Jsou zápasy, které nelze vyhrát, i když bojujete všemi legálními prostředky. Někdy se to tak sejde a naši fotbalisté se vinou záludné hry Hamrů měnili spíše v zápasníky. Největší vinu na tomto nesla místy až záludná hra hostů, kteří si na pomoc povolali týpky z Áčka, ale také na poslední chvíli dosazený a nepřesný rozhodčí, který si nechal zápas přerůst přes hlavu.

       První a 100% šanci spálili hosté již v 12. minutě, kdy zazářil J. Vrána a střelu z bezprostřední blízkosti vytěsnil mimo bránu. O dvě minuty později se bohužel zranil A.Vodseďálek v souboji s J.Mičkem a musel střídat. No lépe řečeno se mu do nártu zapíchly protihráčovi kolíky. Výsledek – pro Aleše jarní zápasy končí naštípnutou kůstkou v nártu. Byl to trend Hamrů pro tento zápas. Nejdříve protihráče lehce polechtat nějakým neviditelným faulem a pak teprve hrát fotbal.

       Tato lechtivá hra se nesla celým utkáním a rozhodčí, který tasí žluté skoro výhradně za kecy, stále stále mlčel.  Ve 24. minutě, do kdy byla hra obou celků vyrovnaná, se těsně za polovinou uvolnil R.Barbořák  přes posledního hráče Hamrů  J.Jiřikovského.  Ten ho v duchu tohoto mače složil jako mistr světa v zápasu (korejec Ryu Han-Su) a málem to vypadalo, že se bude pokračovat vyhlášením vítěze ve středu žíněnky, ale…  Obecně očekávaná červená karta se však netasí a to k údivu nejen fanoušků domácích ale i hostů, kteří přiznali, že byla jasná.  A tak jediné, co z tohoto zákroku zůstalo, byla pachuť z ovlivnění zápasu a také žlutá karta pro našeho hráče. Hádejte za co :)

       Bylo třeba zapomenout a hrát dále a jen škoda, že se neujala tutovka R. Barbořáka, který po pěkné akci a náhře z křídla patičkou nezavěsil. A tak přišel trest v 32. minutě, kdy si odrazem o břevna načíná pozdější hattrick J.Miček. Trochu náhodná branka, ale hosté vedli 0 : 1.

       Přes výraznou materiální převahu hostů se zápas nesl ve vyrovnaném duchu a nutno podotknout, že jsme Hamry dostávali do sedla sami. Zbrkle rozehrávané kopy se nám vracely i s přečíslením. Následné dva góly padají na hlavy našich opor posledních zápasů. První po chybném přímáku J. Poselta a rychlém protiútoku, kdy se trefil D. Dědek již o dvě minuty později. Hned z kraje druhé půlky si nedůrazný M.David nechal vypíchnout míč a po pěkné střele vymetl šibenici  P. Mätzelt – 0:3.

     Škoda této branky, padla velice brzy po našem poločasovém odhodlání se zápasem něco udělat. To se povedlo až 56. minutě, kdy M.Tuhela potáhl pro Poselta, který pod padajícím gólmanem snížil na 1:3. Hra se v tu dobu přelévala z jedné strany na druhou a šance na obou stranách jsou nebezpečné pro oba brankaře.  V 60. minutě se málem trefil „Zajda“ dělovkou z 35 metrů a kontruje mu v 68. minutě V. Veselý, zapomenutý po autu za obránci. Jeho samostatný náběh, po otočeném autu, však končí nezdarem. O 3 minuty později z našeho rohu a přečíslení ve středu hřiště už ale hosté trestají naše prořídlé zadní řady a po rychlém protiútoku zvyšuje opět J.Miček na 1:4.

     74. minuta opět rozezněla Ďolíček. Po dalším z faulů hostů si načechral umělku 30 metrů od brány M.Tuhela  a z přímého kopu trefuje prdou přesně k tyči. Střela letěla těsně nad zdí, pro gólmana se stala neviditelnou a tak byl bez šance - 2:4. V 81. minutě jsme živili možnost na rozdílový gól po vybojovaném rohu. Místo toho však přišel opět náš propad ve středu hřiště, nebylo se co divit - zbylo nás tam jako bab v gay clubu a Miček neměl problém dovršit svůj hattrick.

          Kosmetická úprava výsledku na 3 : 5 se již koná v otěžích hlavního sudího, který přispěchal s pomocí a pískl v 84. minutě penaltu. R. Barbořák si vzpomíná na tu minulou, že umí a s přehledem snižuje.  Pak už se jen ošetřoval strhnutý stroupek brankaře hostů M. Blahny. Po zdárném tříminutovém přelepování bebíčka si rozhodčí asi pochrupnul, jelikož s úderem 89. minuty zápas ukončil. Ale co očekáváte od sudího, který v poločase po hrubém faulu hostů dovede říct hráčům „klidně se tu pokopejte a zlomte si nohy, mě je to jedno.“

          Ale abychom nebyli jen negativní… bylo i pár věcí v pořádku - bylo hezky, s těmito body jsme ani nepočítali a těšíme se na derby do Rokytnice. 

 

podrobnosti se připravují