3.kolo Něco se děje – Harrachov vyhrál po dlouhých 18 zápasech a ukončil tak rekordní smutnou sérii.

TJ Jiskra HARRACHOV  : FK  ŽELEZNÝ BROD "B"  4  :  0  (2 : 0)

               

 

             Milníková  a zasloužená výhra se rodila již od 5. minuty, kdy P. David vyslal dlouhým pasem R. Kroupu, ale slibná šance gólem neskončila. O pár minut později se zrodila hned další; P.David dostal míč na roh velkého vápna, otočil se zády k bráně a vyšvihl, podle svého vyjádření střelu „vozembouch“ (průprava z nohejbalu), podle ostatních pěkné nůžky.  Tento způsob zakončení nikdo nečekal a nejvíce vystrašila brankaře hostí J. Ducháčka, který stěží zacouval do svatyně, ale střelu s námahou vytěsnil nad břevno a tak i když gól nepadl, domácí fanoušci situaci ocenili potleskem. Ve 14. minutě měli smůlu hosté, kdy se jim zranil záložník Z. Hloušek a byl vystřídán o deset let mladším spoluhráčem M. Salabou. Bohužel i Jiskra přišla o hráče, ten se zapřením hrál dále a střídal až v druhé půli. Nevinný zákrok zabrzdil do té doby lišácky hrajícího P. Davida. Ten byl lehce postrčený v době pokusu o razantní střelu, vykopl krtka a síla jeho nápřahu se mu stala osudnou. Resumé – výron v kotníku a tribuna na příští zápas.    

           Poté se v 15 minutě blýskl D. Medal (který vyladil předzápasové soustředění) krásnou dlouhou střelou z přímáku, brankař zaplachtil marně a bylo 1 : 0. Jen škoda že nás vedení neuklidnilo a vyklidili jsme pole. Nesourodá hra, kdy jsme začali hrát více vrchem, nahrávala soupeři a vyústila v chybu A. Vodseďálka, který nešťastnou a nedůraznou hlavičkou vyslal do protiútoku soupeře. Ten však zvolil slabé zakončení, se kterým si navrátilec K. Vrána poradil. Do 32. minuty se nám nedařilo dostat zpět do hry. Tlak hostů ukončila až akce domácích. Nejdříve vybízí dlouhým nákopem kapitán hostů R.Škalouda nabíhajícího spoluhráče, jeho nahrávka prochází mezi naším gólmanem a útočníkem do autu. Pak R. Bergmann sbíhající po pravé straně přihrává R. Kroupovi do samostatného náběhu proti brankaři, míč jej však v tomto utkání příliš neposlouchal a zamotal se mu do tkaniček. Podle jeho slov se již těší, až skončí letní pracovní zápřah a bude moci míč krotit na tréninku. Následuje gólová šance M. Tuhely, který podobnou gólovku uspěchal o minutu dříve, ale v 38. minutě to je jinak. Pěknou akci poslal s rozvahou do sítě na 2:0. Gól si mohl připsat již R. Bergmann, ale nehamounil, viděl lépe postaveného M. Tuhelu, ten se nemýlil. O minutu později následuje pěkná táhlá od J. Vodseďálka. Naši momentální převahu ukončila chytrá rozehrávka rohového kopu hostů. Překvapená obrana domácích, kdy hosté využili málo používaného pravidla o možnosti rozehrávky bez pootočení míče, se nestačila divit. Hráč vyjel z rohového kopu sám a jeho střela z lajny olízla břevno. Hosté se tím dostali zpět do hry a ve 44. minutě nastřelují břevno opět po chybě domácí obrany. Trochu jsme pokoušeli štěstí před půlkou, nicméně trápení ukončil poločas zápasu vedeného rozhodčím M. Malenou. Za zmínku stojí, že toto utkání zvládl zkušeně a bez karet! V této souvislosti nelze než pochválit celé mužstvo, že hrálo bez zbytečného komentování, i když ve dvou případech se penalta písknout dala.

            Ospalý začátek druhé půle z naší strany vyústil v neurovnanou hru a několik šancí hostů. Jejich přímé kopy zpoza vápna z 58. a 60. minuty šly vždy do šibenice, ale Kuba Vrána ukazoval, proč nosí dres č.1. Po vystřídání zraněného P. Davida se zapojil do hry M. Rieger. Trenér H. Rieger tím mohl vysunout R. Bergmanna na tykadlo. V tu dobu hosté čekali na kontaktní gól, místo toho se však hra vyrovnala. Nebýt akce z rychlého protiútoku, kdy L. Horáček zazdil slibnou akci zbytečnou kličkou (jako poslední), bylo by utkání docela v klidu. Zvláště když v 73. minutě si stále důrazný R. Bergmann sám vybojoval u lajny balón na laxním obránci, potáhl do vápna a chladnokrevně s rozvahou prostřelil brankaře podél jeho pravé nohy, míč tak zapadl k tyči na 3 : 0! Je pravda, že následně přiznal „ vše trvalo až moc dlouho a měl jsem už trochu bobky, jestli proměním“. Od tohoto okamžiku už hosté tušili, že dobře hrající domácí neporazí. Hřebíček do železnobrodské rakve posílá  v 81. minutě opět duo R. Bergmann M. Tuhela. Druhý jmenovaný po pěkné nahrávce zachoval klid a přibalil Ž. Brodu na cestu čtvrtý gól. Jen škoda, že M. David nevyužil závěrem utkání pěkný pas J. Vodseďálka. Střela mu nesedla a tak utkání končí 4 : 0!

 

        Jak řekl po zápase ulítaný trenér H. Rieger: „Jsem moc rád za kluky, že jsme konečně vyhráli, zasloužili si to“. V příštím zápase se snad již objeví Vítek Škoda a tak doufáme, že zadní řady ještě vyztuží. Je to hráč s kvalitní rozehrávkou i střelou a ta se bude proti Držkovu - třetímu celku minulé sezóny, jistě hodit. Snad se podaří konečně i venku zazpívat hymnu, jejíž slova nám cestou do kabin připomněl T. Kyncl, který se po zranění objevil na tréninku a časem se chystá svým buldočím stylem posílit mužstvo. A tak budeme doufat, že na další „Hodiny bijou…“ nebudeme čekat dlouho.

SESTAVA

 

FAKTA O UTKÁNÍ

Hráči domácí

Č.

Příjmení a jméno

Stř.

ŽK

ČK

Br.

1

 Vrána Jakub

           

 Kroupa Rudolf

           

3

 Horáček Ladislav (K)

           

9

 Kobr Jiří

85

         

6

 Bergmann Roman

         

1

4

 Tuhela Michal

         

2

8

 Vodseďálek Aleš

           

7

 Medal David

         

1

11

 David Martin

           

13

 Vodseďálek Jan

           

16

 David Pavel

55

         

10

 Chlup Robert

           

5

 Rieger Michal

55

         

12

 Hefert Libor

85

         
 

Hráči hosté

Č.

Příjmení a jméno

Stř.

ŽK

ČK

Br.

1

 Ducháček Jakub

           

2

 Plachý Jiří

           

3

 Škaloud Roman (K)

           

5

 Musílek Petr

           

9

 Kotlár Martin

           

7

 Makula Štěpán

           

8

 Hloušek Zdeněk

14

         

6

 Podstavek Martin

           

10

 Šefr Marek

80

         

4

 Frolík Jan

63

         

11

 Mařík Zdeněk

           

12

 Drobný Milan

63

         

14

 Flégr Michal

80

         

13

 Salaba Martin

14