4.kolo Bojovný výkon všech hráčů slavil bod.

29.8.2015

    TJ Sokol Držkov : TJ Jiskra HARRACHOV   0 :  0  (0 : 0)

                       

             

             Před odjezdem na utkání panovala mírná skepse nad možným výsledkem a to vzhledem k některým absencím hráčů. Trochu osekaná výprava o zraněného P. Davida a dovolenkáře  M. Tuhelu, A.Vodseďálka a V.Škodu, se vydala na těžký zápas se Sokolem Držkov, třetím celkem minulého ročníku.

         Obavy se potvrdily od počátku utkání. Do první šance se hned dostává hráč domácích č. 24 V.Machula, jeho zástřelná ale lehká střela však končí mimo bránu. Naši kontrovali v 8 minutě J.Poseltem, který vybojoval na lajně míč, ale pěkná nahrávka před bránu byla zneškodněna. Minutu na to zahrozila dvaadvacítka domácích V.Pavlata, která se zjevila sama před  naším gólmanem, ale jeho slabě trefenou střelu chytá J.Vrána. V tu bodu se přelévá hra na obě strany a vybočuje krásná dlouhá přihrávka D.Medala za obranu. J. Poselt se snaží přehodit domácího gólmana J.Zelenku. Marně.  V tu dobu bylo již zřejmé, že domácí jsou na dlouze střižený trávník připraveni lépe a několik míčů, které naši borci již vypouštěli, doběhli a hrozili přečíslením. Z jednoho takového domácí vybojovali roh, který J.Vrána podbíhá, ale čistič M.David obrannou hlavou dává do zámezí. V tu dobu byli domácí nebezpečnějším celkem; hra záložní řady vedená J. Machulou a V.Pavlatou, nám dělala ve středu pěkný vítr, ale bojovným výkonem celé středové čtveřice se dařilo držet střelce v uctivé vzdálenosti. Ve 23. minutě se přesto dostává hlavou do šance domácí J.Vokáček, jeho pěkná hlavička končí těsně vedle levé tyče. O dvě minuty později kontruje opět L.Horáček pasem za obranu, kde tak jako v minulých pokusech, míč R.Bergmannovi odskakuje. Snad vyjde příště - do třetice tento pěkný útočný prvek.

      Hra se opět přesouvá z jedné strany na druhou a je potřebné sportovně uznat, že domácí jsou nebezpečnějším celkem. Několik šancí z blízka pochytal opět dobře lapající J.Vrána. Je vidět, že pokud se daří v osobním životě, brána je Vránou zavřená. Takticky velmi dobře vedené utkání z naší strany podtrhnula celá obrana. Po stranách neustále uzavírali prostor J.Vodseďálek i R. Bergmann a jelikož pod tlakem hrající L.Horáček s J.Kobrem nevymýšleli limčoviny, nezbylo domácím nic jiného, než hrozit z dálky a to si dva jmenovaní dobře pohlídali. Domácí byli nuceni, nažhavení z předešlých zápasů, přehodnotit původní plány na přejetí Harrachova a jejich frustrace vyúsťuje v nesportovní okamžik.

 V 31. minutě při souboji o střed pole se do sebe zápasnickým způsobem pustili domácí hráč č. 17 V.JUST (s černým páskem) a náš M.David (s hnědým proužkem). David Goliáše skolil, ten bohužel neudržel nervy na uzdě a kolíky ozdobil Martinovy buchtičky. Obrázek k zákroku si udělejte sami, zde je návod.

<<<< ----------------

V tu chvíli se nejbližší hráč R.Bergmann šel zraněného hráče zastat. Vysvětlil mu, že toto nebylo zrovna sportovní a připomněl, že na světě jsou i jiné příjemnější a voňavější věci - třeba jeho stará. Věřím, že nebýt L.Horáčka, který se do tohoto družného rozhovoru namíchal, byl by R.Bergmann na prkně. Třešničku na dort přispěchal vložit hlavní sudí K.Hanousek, který se neodvážil  dát jasnou červenou kartu a vytasil žlutou.  Škoda, pískal vcelku dobře, jen někdy je potřeba být chlap.  Po té se situace i hostující lavička uklidnila a za zmínku stojí opět šance hostů v 36. minutě z blízka. Pak se málem ujala šance hráče č.17, který měl již být v šatně, ale po závaru v poslední minutě otiskl balón hned dvakrát na břevno. Půle tedy byla pro nás vysvobozením a uklidněním pro obě mužstva.

      Odpočatí hosté začali druhou půli nevšedně. Většinou nám nějakou dobu trvá, než se rozkoukáme, ale dnes to bylo jinak. Ve 48. minutě vysílá J. Vodseďálek pěkně nabíhajícího R.Chlupa, ten však netrefuje. Akce však měla pokračování, kdy jsme si balón vybojovali na nedůrazném obránci a R.Chlup mazal sám na brankaře. Pěkně se uvolnil a při střele na prázdnou bránu bohužel neviděl dobíhajícího obránce, který zachránil. Domácí kontrují skrytou střelou z dálky bez úspěchu. Pak začal úřadovat J.Poselt, kdy si píchl balón do náběhu proti brankaři, ten byl však rychlejší a to i v 57.minutě po nahrávce R. Kroupy, kdy společně s obráncem jeho šanci vymazali. To bylo na delší dobu z naší strany vše a převážnou část druhé půle tlačili domácí. Obzvláště domácí Vágnerovy střely a i jeho výkon nás brzdili v lepším kontru.  Z těch dobrých našich jde zmínit až pěkný náběh R.Chlupa a střílenou na vápno, kde R.Kroupa slabě zakončuje vedle pravé tyče. Pak již probíhal stále stejný scénář – tlak domácích a urputná obrana hostů, včele se stoperskou dvojící L.Horáček, J.Kobr a po stranách jistý J.Vodseďálek a rychlonožka R.Bergmann, kterému se množství sprintů zdá ještě dnes.  Pak již zahrozil jen neúnavný J.Vágner v 87. minutě padajícím listem, který se nakonec snesl za bránu. Tímto se naplnilo naše přání a to už tušili i domácí, že bušení do vrat bude dnes bez výsledku a zápas skončí smírně.

 

      Bylo to velmi těžké utkání a je jen škoda, že jsme nebyli kompletní. Velkou pochvalu si však zaslouží celé mužstvo za bojovnost i bod, který jsme z tohoto zápasu vydolovali. 

 
FAKTA O UTKÁNÍ
Hráči domácí                Hráči hosté
č. Příjmení  a jméno   Stř. ŽK ČK Br. č. Příjmení a jméno   ŽK ČK Br.
30 Zelenka Jan             1 Vrána Jakub          
13 Dvořák Jan (K)     54       2 Kroupa Rudolf          
18 Holeček Miroslav     27       3 Horáček    Ladislav (K)          
22 Pavlata Martin 39           6 Bergmann Roman     37    
24 Machula Vojtěch             7 Medal David          
6 Batěk David             9 Kobr Jiří          
7 Vágner Jiří             11 David Martin          
17 Just Josef     32       13 Vodseďálek Jan          
23 Och Marcel             10 Chlup Robert 79        
9 Vokáček Jiří             5 Rieger Michal 67   23    
10 Paldus Vítek 75           14 Poselt Jakub 90        
25 Mrkvička Martin 75           12 Hefert Libor 90        
14 Berka Jiří             16 Grossberger Daniel  67        
11 Machula Jiří 39           8 Kyncl Tomáš 79