7.kolo Nešťastný zápas, tentokrát opravdu z jiného pohledu.

              TJ Sokol Plavy   :   TJ Jiskra HARRACHOV 4 : 1   ( 1 : 1)

                        
 

 

   Dnes nečekejte výčet povedených a nedotažených akcí. Sobotní zápas v Plavech opět výsledkem neodpovídá průběhu hry. Tak nějak se minule musel cítit Pěnčín, který byl také lepší, ale také prohrál. A tak lehké zamyšlení nad organizací naší hry i zázemí neuškodí. I když je nutné říci – byl to prostě zápas blbec.

   Co naplat, že vyrovnaná první půle skončila remízou, když konečný výsledek je hrůzostrašný. Obzvláště když si uvědomíme, že první půli jim tvoří hru 54-letý nestor, sir L. Tomíček, kterému došla šťáva a hned po přestávce byl vystřídán. V tu dobu už bylo po dvou našich 99,99% gólovkách.  Co naplat, že z našeho pohledu to byl na šance nejplodnější zápas za dlouhou dobu.  Je však vidět, že rotace hráčů naší sestavy nám nepřidává klidu v koncovce. Všech šest zápasů na svém postu hrálo pouze …. hráčů (párek zdarma na domácím zápase vyhrává ten, kdo napíše do CHATU přesný počet). Možná se ptáte, proč se to řeší v době, kdy bylo tolik šancí. Ale spíš právě proto, že bylo gólovek mraky, ale zásah jen jeden. Euforie z Držkova,  kdy s takto těžkým soupeřem vybojujme plichtu, mizí a hned na to dostáváme na frak v takových zápasech. Ať se na mne Plaváci nezlobí, byli jsme hlavně v druhé půlce jasně lepší. Nebýt zbytečné penalty, tak se domácí v druhé půli, na nic pořádného nezmohli. Že padly dva góly v posledních dvou minutách, je jen zmar naší otevřené obrany a písknutého nesmyslu.

        Jenom se nějak nemůžu zbavit dojmu, že v osvěžovně jsme rozhodně výřečnější, ale na hříšti si sotva zařveme „záda“.  V útočné fázi je občas sborové ticho a počet dobíhajících je rozhodopádně zoufalý. Trochu to vypadá na parafrázi hlášky z filmu Vesničko má středisková: „Pane doktore, vy jste se zase kochal“. Vím, nemůže být každý jako Michal Tuhela, který všem zdrhne. Jeho rychlost je na naši soutěž opravdu obdivuhodná - 5 gólů a množství asistencí hovoří za vše, ale podpory moc nemá. Pořád trénujeme sklepnutí před vápnem a ve hře se k tomu dostaneme jednou, dvakrát za zápas. Pojďme spíš dopilovat hru po křídlech, kdy si náš expres zaběhá a ostatní naletí před bránu! Stejně v 95% s tím jdeme až do kisny, protože z dálky nám to skřípe. Netýká se to přímáků, které když jsou střílené, jsou pro soupeře opravdovou hrozbou. Jen je jich málo a občas je potřeba lehnout dřív.     

        V sobotu nás čeká další zápas, kdy v 16:30 přivítáme Horní Brannou z horní půlky tabulky. Snad nám dolu spadne některá z takových akcí jako v Plavech, kdy si J. Poselt připsal první letošní trefu po pěkné akci s dvorním nahrávačem. Letošní ročník jsme doma zatím nejen že neprohráli, ale ani nedostali branku. Doufáme tak, že si vylepšíme tabulku návštěvnosti, ve které jsme na předposledním místě. Je vidět, že fotbal v Harrachově je mezi lidmi i na radnici také až na předposledním místě. A to nenajdete jinde v kraji… A to se dosud nevybíralo ani vstupné a to taky aby jeden pohledal… Tak se snad polepšíme a těšíme se na Vaši hojnou účast.

 
 
FAKTA O UTKÁNÍ
Hráči domácí   Hráči hosté
Č. Příjmení a jméno Stř. ŽK ČK Br.   Č. Příjmení a jméno Stř. ŽK ČK Br.
1 Škaloud Josef               1 Vrána Jakub            
3 Lejsek Matěj               2 Vodseďálek Jan            
2 Jelínek Jan           1   3 Škoda Vítek 80          
6 Jón Jiří               4 Tuhela Michal            
7 Tomíček Luboš 62             5 Rieger Michal            
8 Šimerda Daniel (K)     41         6 Bergmann Roman (K)            
9 Lejsek Lukáš     55         7 Medal David            
10 Toman Ladislav           1   8 Vodseďálek Aleš            
11 Rimský Jiří 88         1   9 Kobr Jiří     73      
5 Korotvička Milan               12 Poselt Jakub           1
4 Votoček Ondřej     65         11 David Martin     6      
12 Čermák Jakub 62             10 Kočib Ondřej            
13 Balatka David               13 Morávek David 80          
22 Lejsek František               14 Kyncl Tomáš            
14 Gallyas René 88         1   16 David Pavel            

Střelci domácí   Střelci hosté
P. Příjmení a jméno Minuta   P. Příjmení a jméno Minuta
1 Toman Ladislav 23   2 Poselt Jakub 40
3 Rimský Jiří 73        
4 Gallyas René 90        
5 Jelínek Jan 91