Důležitá výhra Harrachova

Spartak Rychnov 0

FK JISKRA HARRACHOV 5

 

Sesetava:

Hefert

Bergman Horáček Grossberger Šír

Macan Fojtík Kyncl Žídek

Chlup Veselý

 

Střídání: Hlava, Slešák

Branky: Kyncl , Macan 2x,Veselý, Fojtík

ŽK: Grossberger, Veselý,

ČK: Fojtík

Diváků: 120

 

Fotbalisté Harrachova sehráli třetí utkání podzimní části na stadionu v Rychnově s tamními borci. Jiskra chtěla protrhnout smůlu a konečně přivést tři body z venku. Trenérům chyběli R.Rýdl, A.Vodseďálek, J.Vodseďálek, M.Mach, M. Daňek, D. Jiroutek.

 

Do prvního poločasu Jiskra nastoupila v rychlém tempu a už ve třetí minutě se ocitl Veselý sám před brankářem hostí, ale bohužel neuspěl. První branka přišla z ničeho nic na půlce se opřel do balónu Tomaš Kyncl a jeho ránu brankář Rychnova kontroloval tak dlouho až mu skončila v šibenici jeho branky 1:0. Neuběhlo ani deset minut a pojistka přišla brzy. Veselý zatáhl balon do velkeho vápna a viděl naběhnutého Chlupa, ale balon se k němu nedostal jeden z obránců míč tečoval a z druhé vlny naběhnutý Macan nedává brankáři žádnou šanci a zvyšuje na 2:0. Po druhé brance hostů začali domácí přiostřovat hru a postraní rozhodčí laik dosazený z domácích řad nevěděl co mává. Žluté karty se rozdávali pouze za řeči , ale když se odehrál škaredý zákrok tak se nic nedělo. Ve 30 minutě David Grossberger vybojoval balon na půlící čáře a rozehrává do strany dlouhý balon. Dlouho se musel kononýr Chlup přemlouvat, aby za tím balónem běžel, ale zmátl tím tak soupeře že měl klid na nádherný centr do velkého vápna kde byl opět agilní Macan , který i když bráněn tak předskočil svého strážce a hlavou upravil skóre zápasu na 3:0. Čtvrtý gól padl po zajímavé situaci mezi Chlupem a Veselým. K výletu se odhodlal kapitán Horáček a z pravé strany poslal nádherný centr do šestnácky, kde oba jmenovaní útočníci čekali na balń. Prvně jmenovaný si zakřičel „mám“ a druhý hrot se přikrčil a nechal balon kanonýrovi. Bohužel jeho hlavička skončila na jednom z obránců , opětovný pokus Pedyho skončil promáchnutím a netrefením balonu. Přihlížející Veselý tam strčil nohu a ušmudlanou střelou skončil míč v síti 4:0. Posledních 10 minut prvního poločasu se útočná síla ještě stupňovala ale střela Horáčka letěla do ochrané sítě.

 

Do druhého poločasu byli vystřídáni Lukáš Hlava za Davida Grossbergera.

 

V druhé 45 minutovce už hra hostí byla slabší když už bylo výsledku rozhodnuto. Hosté zkoušeli aspoň vstřelit utěšující branku, ale obrana Jiskry pracovala na jedničku. Domácí přitvrdili a asi si řekli , když nedáme branku tak je pokopem ať si nás pamatujou. Rozhodčí Linhart si těchto zákroků moc nevšímal a to se domácím hodilo. V 70. minutě předvedl rychlé kroky nejmenší hráč na hřišti Aleš Fojtík, když od půlící čary sprintoval až do šestnácky soupeře a překvapil brankáře domácích , který čekal centr. Ale Aleš tvrdou přízemní střelou propálil balon do sítě 5:0. V 80. minutě po několika tvrdých zákrocích na hostující hráče neudržel nervy na uzdě právě autor páté branky a zkusil to po svém vysvetlit jednomu z domácích. Bohužel opět to rozhodčí Linhart nepochopil a udělil mu červenou kartu :-D. Ke konci ještě zlobil domácí útočník Bavlovič u kterého jsme se přesvědčili, že mu doma dávají syrové maso. Protože takhle poblázněného hráče sme dlouho neviděli. Důležité tři body do tabulky!!!

    Zajímavosti ze zápasu.

  • první červená karta, ale to nám nevadí je to za basičku G :-D a plus něco do kasy mi to neřešíme.

  • David Grossberger třetí žlutá ve třetím zápase – další platící člen

  • Macan vede tabulku střelců u týmu Harrachova

  • Pavel David čekal, že nastoupí v dresu připraven bohužel Hůla ho na hřiště nepustil