JISKRA UHRÁLA POUZE BOD !

 

 

 

FK JISKRA HARRACHOV – JISKRA TANVALD   1:1

FARSKÝ(8)

BERGMANN(7)  HORÁČEK(7)  J.JIROUTEK(8)   D.JIROUTEK(7)

KYNCL(7)   RÝDL(7)  KALAŠ(8)   M.DAVID(7)

CHLUP(6)   VESELÝ(5)

Střídání: 45min. Žídek (6)za Veselého, Hlava (6) za M.Davida

Branka: Kalaš

Diváků: 80

Včere se sešli domácí fotbalisté v aréně Pepíka Byrona,aby tam sehrali 3 zápas podziomní části II.OP.Jejich soupeřem byl Tanvald. Harrachovští chtěli navázat na výhru z předešlého zápasu na N.Vsi,ale bohužel jejich jejich útočníci se stále pouze hledají !

 Dá se říci, že FKJH nastoupila v optimální sestavě! Hráči domácích převzali ihned po úvodním hvizdu rozhodčího taktovku na svá bedra a hráli pěkný fotbal. Ale bohužel ,když se někdo dostal k zakončení tak to letělo do ochrané sítě a nobo do náruče hostujícího golmana. V 15.min  nastává jediná hrubka domácí obrany , kdy se  R.BERGMANN nesoustředil na svého hráče a nechal si skončit nakopnutý balón a neodklidil ho do zámezí. Toho využívá útočník hostů a lehounce dává na 0:1. FKJH neskládá zbraně a stále přehrávala hosty. Výborná hra ,kterou předváděli krajní záložníci platila na hráče Tanvaldu. Vynikající zápas odehrál T.KYNCL naběhal toho hodně a určitě se na něm vyfauloval jeden z obránců hostů, ale jak je známo rozhodčí nevozí karty a tak fauly , které byly časté na T.KYNCLA nejsou ani jednou ohodnoceny žlutou kartou. Ve 35.min nastává závar před brankou hostí a M.DAVID pálí balón se odráží k VESELÉMU , ale ten i když stojí na brankové čáře nedává a trefuje pouze poskakujícího obránce!! FKHJ dál bojuje a vyslouží si další šance z volných kopů, ale bohužel. Tlak tam je , ale není korunován brankou. Ve 40 minutě zahrávají hosté malou domů a brankář hostů ji chytá do naruče a rozhodčí po konzultaci z pomezním nařizuje nepřímí kop. Není rozehrán podle přání trenéra RIEGERA a je zle!! K balonu se měl postavit kapitán Horáček a vystřelit . Ale hráči na hřišti zvolí jinou variantu a po přiťuknutí pálí R.CHLUP . Střela to byla pěkná a minule vzdálenější tyč branky jen o pár centimetrů. Kdyby tato střela skončila v brance asi by trenér Rieger nebyl tak naštvaný!! Tím pádem poločas končí 0:1 pro hosty.

Po  přestávce nastupuje FKJH s jednou změnou do útoku místo Veselého nastupuje R.ŽÍDEK. Jiskra stále tlačí a hráči Tanvaldu jsou zamčený na vlastní polovině a když se osvobodí jsou to jen odkopnuté balóny. Hráči domácích chtějí vyrovnat co nejdříve a tak tlak sílí. Vynikající zápas odehrál JAKUB JIROUTEK, který zásobuje své spoluhráče skvělíma přihrávkama do šancí k zakončení a nebo sám zkoušel štěstí.Tlak domácích sílí a přichází 65.min a odražený balón se dostává ke KALAŠOVI a ten z 20 metrů pálí a hostující golman i když se natahoval jak mohl na jedovku tohoto záložníka byl krátký 1:1. FKJH bojuje a chce potvrdit nadvládu na hřišti druhou brankou a zvítězit v tomto zápase. Ale hold štěstí nepřálo už nikomu. Jiskra hledá stále střelce a čeká až se probudí CHLUP a VESELÝ. Tři vyložené šance v závěru zahodili postupně L.HLAVA který ve vzduchu kraloval a stačilo trknout do míče hlavou a né ji jen nastavitJ . Radek ŽÍDEK bohužel ve velkém vápně po přechodu z našeho perku na trávu strácí stabilitu a nohy se mu zapletou a padá. A poslední R.CHLUP se dostává též do šestnácky , ale balón si zpracuje tak nešťasně , že mu odskakuje a brankář mu maří jeho šanci. Po 89.min harrachovští ovládali hřiště ,ale bohužel po jednom nesoustředění  obránce a po nemouhocnosti útočníků skončil zápas 1:1.