Úvod jiskra nezvládla

V neděli nastoupila FK JISKRA k premiérovému zápasu proti aspirantovi na postup Sokolu Maršovice. Harrachovští nastoupili bez šesti hráčů základní sestavy!! V základní sestavě nastoupil Martin David a Roman Bergmann kteří svou premiéru v aréně zvládli. Na promáčeném terénu to byl pouze bojovny fotbal. Maršovičtí začali v dobrém tempu a zamkli Jiskru na vlastní polovině. Ve 20.minutě proběhla jediná gólová akce na jejímž začátku byl nejlepší hráč uplynulé sezóny R.Rýdl,který si narazil s M.Davidem a poslal krasnou přihrávkou do šance Veselého a ten se nemýlil 1:0. Maršovičtí se oklepali a opět zatlačili Jiskru na vlastní polovinu, ale vše probíhalo okolo velkého vápna. Jiskra hrála na brejky , a ten druhý se jí málem vyplatil D.Medal se po lajně probil do vápna a vystřelil, ale hostující golman reflexivně konečkama prstů vyrazil jeho jedovku na tyč! Druhý gól by určitě hosty srazil na kolena, ale bohužel. Těsně před poločasem se hosté dostali před branku Farského a ze závaru před ní se jí podařilo vstřelit gól, ale do té doby ješte bezchybný postraní rozhodčí signalizoval správně ofsajd! Tím pádem skončil první poločas pro domácí 1:0.

Do druhého poločasu vstupovala JISKRA s cílem vydržet prvních 15. minut a neinkasovat vyrovnávací gól. Jenže SOKOL dobře kombinoval a dostával se častěji k zakončení. Vyrovnání se dočkali v 63.minutě. Harrachovští zbraně neskládali a stále bojovali. Nastala 70 minuta o které se dá říci , že byla klíčová tohoto utkání!! Akce začala na půlce kdy se balónu zmocňuje D.Medal a posouvá balón na Veselého a ten ve vápně dává zpětnou přihravku na nabíhajícího M.RIEGERA ten nastřeluje pouze záda jednoho z obránců. Míč se odráží k Veselýmu a ten pálí z první a míč končí za brankovou čárou!Hostující gólman vyhazuje balón až za lajnou a hráči JISKRY se radují!! Jenže rozhodčí P.LINHART s píštalkou v puse a postraní rozhodčí MOHR na sebe koukají jak žáčci v první třídě!! Harrachovští slaví, ale hra stále pokračuje a hosté rychle rozehrávají a dávají gól na 1:2. V tu chvíli, se sesypali hráči domácích na rozhodčí. Strašně velká křivda,postraní rozhodčí MOHR ani nestál ve správném postavení, aby mohl posoudit zdali branka byla. Tento mladý rozhodčí pokazil celé snažení FK JISKRY! Posledních 20 minut bylo hodně nervózních a vyhecovaných. V poslední minutě utkání z protiútoku dostala JISKRA branku na 1:3, když vyraženou střelu uklidil do sítě hostující hráč. Po rozehrání ve středovém kruhu si naběhl do vápna R.CHLUP na centr, ale bohužel jeho levá noha ho neposlechla tak jak si představoval. Ihned po této akci velmi slabý rozhodčí Linhart ukončil utkání, které vůbec nezvládnul.

Trenér H.RIEGER: Zápas měl skončit remízou, branka měla být uznána. Ale jsem rád že kluci makali.Když vezmeme v jakém složení se hrálo nebyl to vůbec špatný výkon. Jdeme dál byl to první zápas celkově.Rozehrajem se a navážem na výsledky z jara.

SESETAVA:

mars

Hodnocení hráčů provedl P.DAVID

Střídaní: M.Rieger(5) za M.Davida

Branka: Veselý

ŽK: Rýdl,Horáček,Chlup,Medal

diváků:120